Co je to?
Definice výrazu, termínu Investigativní. Co znamená odborný pojem Investigativní z kategorie Politika?

Co je Investigativní?

Co znamená pojem, definice termínu Investigativní?

"Investigativní" je pojem spojený s novinařinou. Často se vyskytuje sousloví investigativní žurnalistika. Jedná se o snahu novinářů rozkrýt nejrůznější politické a hospodářské kauzy, přičemž tak trochu nahrazují nebo dublují práci policie, finanční správy a dalších úřadů, které jinak uvedené případy vyšetřují.


Co je to Investigativní? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Investigativní. Co znamená odborný pojem Investigativní z kategorie Politika?

Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Investigativní se známými na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Investigativní je v kategorii politika

Klíčová slova: informace, co to je, termín, terminus technicus, odborný výraz, význam, popis, názvosloví, definice pojmu, co je to Investigativní?, heslo, Investigativní, význam pojmu, vysvětlení, odborné názvosloví, formulace, co znamená, pojem


Pojem Investigativní je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Investigativní?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Investigace znamená v češtině důkladné, soustavné zkoumání, vyhledávání a sbírání informací. Dále tak v novinářství jako odvozené adjektivum investigativní ve spojení investigativní novinářství. Označuje činnost novináře, který vyhledává a shromažďuje informace, zejména o podezřelém jednání veřejných činitelů. Ať už je podezřelé mravně, anebo dokonce kriminálně, veřejní činitelé mají jak důvody, tak i prostředky, jak takové jednání a jeho stopy skrývat. Slavné úspěchy investigativních novinářů, například aféra Watergate, dokládají, že jejich činnost může být i nebezpečná. Investigativní novinářství je důležitá součást společenské kontroly vládních a politických představitelů, úřadů a vysokých úředníků, kteří mají v rukou svěřené prostředky a svěřenou moc státu, případně kraje, obce a podobně. Ovšem i sama činnost investigativního novináře by se měla řídit požadavky novinářské etiky, zejména požadavkem nezveřejňovat neověřené údaje, nepřekrucovat skutečnosti a respektovat lidskou důstojnost.

Pro více informací o heslu Investigativní zkuste navštívit tyto odkazy

Vyhledat termín Investigativní na Google.cz

Hledat termín Investigativní ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Investigativní ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo Investigativní ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Investigativní na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Investigativní ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Investigativní například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Nyní už nejspíš víte jaký je přesný význam slova Investigativní? resp. jaký je přesný význam slova Investigativní? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Investigativní, odpověď na dotaz co je to Investigativní?. Víte např. kdo to je Egon Hostovský? Znáte a víte kdo je Orlando Bloom? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Investigativní i v jiné sekci než je kategorie politika. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.