Co je to?
Odborný výraz, definice slova Globalizace. Co znamená pojem Globalizace z kategorie Politika?

Co je Globalizace?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Globalizace?

Společnost se za poslední roky začala velmi intenzivně měnit. Dochází k velké propojenosti politiky, ekonomiky i kultury ve světových souvislostech. Některé části světa se díky tomu vzájemně přibližují, ale jiné naopak oddalují. Globalizace s sebou ale přináší i stinné stránky, jako třeba konflikty mezi domácí většinou a přistěhovalci.


Co je to Globalizace? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Globalizace. Co znamená pojem Globalizace z kategorie Politika?

Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Termín Globalizace se nachází v sekci politika

Klíčová slova: názvosloví, popis, slovo, vysvětlení, přesný význam, odborné názvosloví, definice, Globalizace, pojem, co to je, co je to Globalizace?, wiki, význam slova, informace, lexikon, přesný výraz, heslo, význam


Pojem Globalizace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Globalizace? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Globalizace (z angl. global, celosvětový) je dlouhodobý ekonomický, kulturní a politický proces, který rozšiřuje, prohlubuje a urychluje pohyb zboží, lidí i myšlenek přes hranice států a kontinentů. MMF uvádí jako čtyři hlavní aspekty globalizace:

♦ mezinárodní obchod,
♦ pohyb investic a kapitálu,
♦ migraci osob a
♦ šíření znalostí.

Další informace o pojmu Globalizace hledejte v níže uvedených zdrojích

Najít pojem Globalizace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Globalizace na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Globalizace ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Globalizace na Google.cz

Hledat pojem Globalizace ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít termín Globalizace ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Globalizace například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co znamená Globalizace? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Globalizace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Globalizace, odpověď na dotaz co je to Globalizace?. Víte např. kdo to je Daniel Kroupa? Znáte a víte kdo je Webmaster? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Víte kdo je to Abbé? Pokud ne a přitom byste to vědět chtěli, klikněte sem