Co je to?
Odborný výraz, definice slova Majáles. Co znamená slovo Majáles z kategorie Kultura?

Co je Majáles?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Majáles

Studentské oslavy pořádané k příležitosti příchodu máje se nazývají majáles. Jedná se o oslavu krás studentského života. Při pohledu do historie zjistíme, že se první majálesy konaly již v patnáctém století a souvisely se vznikem a rozvojem univerzit. Později byly majálesy na čas zakázány.
V období První československé republiky tradice majálesu ochabovala, ale po druhé světové válce byla opět oživena. V roce 1965 se králem majáles stal proslulý americký spisovatel a bohém Allen Ginsberg. Režim ho však později zatknul a vyhostil ze státu. Další rozmach majáles zaznamenal po roce 2004.

Co je to Majáles? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Majáles. Co znamená slovo Majáles z kategorie Kultura?

Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Majáles s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo Majáles patří do kategorie kultura

Klíčová slova: co je to Majáles?, význam slova, formulace, význam pojmu, co to je, názvosloví, pojem, přesný význam, popis, lexikon, synonymum, wiki, co znamená, Majáles, slovník, slovo, kultura, vysvětlení


Pojem Majáles je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Majáles? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Majáles (v překladu z latiny „májové, květnové“) jsou studentské oslavy příchodu máje, oslava krás studentského života.

Jiné doporučené zdroje informací

Vyhledat termín Majáles ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít heslo Majáles ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít frázi Majáles ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Majáles na Youtube

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Majáles ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Majáles ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Majáles například ve Wikizdrojích, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teď už znáte odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Majáles? resp. co se skrývá pod slovem Majáles? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Majáles, odpověď na dotaz co je to Majáles?. Víte např. kdo to je Gabriela Filippi? Znáte a víte kdo je Webdesigner? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než kultura). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.