Co je to?
Výraz, termín, definice slova Solventnost. Co znamená odborný pojem Solventnost z kategorie Ekonomie?

Co je Solventnost?

Co znamená termín Solventnost? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Solventnost je pojem z oblasti financí. Slovo pochází z latiny, solvere znamená rozvazovat. Označuje se tak platební schopnost osoby, právnické i fyzické, dodržovat dohodnuté lhůty pro splácení a splátky platit.
Solventnost je důležitým kritériem, které se posuzuje při poskytování úvěrů. Vypovídá o důvěryhodnosti a ratingu posuzovaného, může znemožnit poskytnutí úvěru nebo úvěr prodražit.


Co je to Solventnost? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Solventnost. Co znamená odborný pojem Solventnost z kategorie Ekonomie?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Solventnost? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Solventnost je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: definice pojmu, názvosloví, význam, slovo, význam slova, vysvětlení, ekonomie, popis, co je to Solventnost?, termín, definice, význam pojmu, co znamená, formulace, pojem, terminus technicus, přesný význam, synonymum


Pojem Solventnost je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Solventnost? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Solventnost (z lat. solvere, rozvazovat) čili platební schopnost je schopnost fyzické nebo právnické osoby splácet finanční závazky v dohodnutých lhůtách. Opak je insolvence čili platební neschopnost.

Více informací o slovu Solventnost doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít frázi Solventnost ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít výraz Solventnost ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Solventnost na Youtube

Najít heslo Solventnost ve vyhledávači Yandex

Hledat pojem Solventnost ve vyhledávači Qwant

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Solventnost ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Solventnost například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Z předchozího textu jste se dozvěděli co je to Solventnost? resp. co znamená výraz Solventnost? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Solventnost, odpověď na dotaz co je to Solventnost?. Víte např. kdo to je Pokémon? Znáte a víte kdo je Ortodoxní žid? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než ekonomie). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na slovníková hesla, definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.