Co je to?
Výraz, termín, definice slova Impresionismus. Co znamená odborný pojem Impresionismus z kategorie Kultura?

Co je Impresionismus?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Impresionismus

Impresionismus je umělecký směr projevující se především v malířství. Objevil se koncem 19. století a pojmenován byl podle obrazu Imprese od francouzského malíře Clauda Moneta, jehož námětem byl západ slunce. Impresionistické obrazy jsou poměrně realistické, nejsou příliš stylizované a záměrem autorů je zachytit momentální náladu, pocit, dojem, atmosféru okamžiku. K dalším známým představitelům tohoto směru moderního malířství patří např. Edgar Degas, Renoir, Cézanne nebo Gauguin.

Co je to Impresionismus? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Impresionismus. Co znamená odborný pojem Impresionismus z kategorie Kultura?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text vytvořen pro server Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Impresionismus? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Impresionismus je v kategorii kultura

Klíčová slova: přesný výraz, odborné názvosloví, význam pojmu, wiki, co to je, co je to Impresionismus?, názvosloví, vysvětlení, co znamená, lexikon, přesný význam, význam slova, synonymum, definice pojmu, Impresionismus, formulace, slovo, význam


Pojem Impresionismus je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Impresionismus?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Impresionismus je umělecký směr, který vznikl koncem 19. století. Byl reakcí na ateliérovou malbu, jeho cílem je malba v přírodě, kde se pokouší zachytit okamžitou atmosféru dané chvíle, neopakovatelné chvíle, okamžik duševního rozpoložení. Navazuje na realismus, se kterým má mnoho společných prvků. Pojem impresionismus je odvozen od obrazu Clauda Moneta Impression, soleil levant (Imprese, východ slunce), který byl roku 1874 vystaven na výstavě nezávislých malířů v Paříži. Poprvé tento pojem (v hanlivém smyslu) použil kritik Louis Leroy, neboť obraz považoval za nedokončený. Prosazení impresionismu ukončilo tradiční akademické umění a nastal rozvoj moderního umění.

Linky na další online zdroje

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Impresionismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Impresionismus na Google obrázcích

Vyhledat výraz Impresionismus ve Wikislovníku

Hledat výraz Impresionismus ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Impresionismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít heslo Impresionismus ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Impresionismus například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Tyto stránky vám umožnili zjistit co je to Impresionismus? resp. co znamená Impresionismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Impresionismus, odpověď na dotaz co je to Impresionismus?. Víte např. kdo to je Norbert Zoula? Znáte a víte kdo je Hugh Grant? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Impresionismus i v jiné kategorii než v kultura. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.