Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Streetball. Co znamená pojem Streetball z kategorie Sport?

Co je Streetball?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Streetball?

Streetball je označení pro městský druh basketbalu. Hraje se na hřišti nebo v tělocvičně a je rozšířen po celém světě. Na rozdíl od basketbalu se používá hlavně jedna strana hrací plochy, jinak jsou pravidla podobná. Počet hráčů je pohyblivý, může jít o útočníka a obránce nebo týmy od dvou do pěti hráčů.
Velmi rozšířený je streetball v USA, kde se stává i volnočasovou náplní mládeže a má být prevencí před problémy kriminálního charakter.


Co je to Streetball? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Streetball. Co znamená pojem Streetball z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Text vytvořen pro Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Streetball? Potom se o definici podělte s kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Streetball se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: význam pojmu, pojem, sport, slovo, co to je, formulace, popis, význam slova, odborné názvosloví, terminologie, terminus technicus, význam, odborný výraz, přesný význam, definice pojmu, co je to Streetball?, definice, přesný výraz


Pojem Streetball je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Streetball můžete dozvědět následující

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Streetball je městská forma basketbalu, která se dnes hraje na hřištích a tělocvičnách po celém světě. Obvykle je použita jedna strana hřiště, ale jinak jsou pravidla hry velmi podobná těm z profesionálního basketbalu. Počet hráčů v jedné hře se může pohybovat od jednoho útočníka na jednoho obránce (známé také jako one on one neboli mano a mano) až k dvěma týmům po pěti hráčích v každém z nich.

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit najít Streetball ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Streetball ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Streetball ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít pojem Streetball ve vyhledávači Yandex

Vyhledat heslo Streetball ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít termín Streetball ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Streetball například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaký je přesný význam slova Streetball? resp. co znamená Streetball? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Streetball, odpověď na dotaz co je to Streetball?. Víte např. kdo to je Lenka Kořínková? Znáte a víte kdo je Hynek Adámek? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. podle toho o jaký obor se jedná. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je sport. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.