Co je to?
Definice výrazu Přímá demokracie. Co znamená odborný pojem Přímá demokracie z kategorie Politika?

Co je Přímá demokracie?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Přímá demokracie

Přímá demokracie je druhem formy vlády. Jedná se o typ demokracie, při kterém se názor lidu dostává přímo do procesu rozhodování politiků. Přímou demokracií může být například přímé tvoření zákonů, přímé volby, referenda, odvolávání politiků i úředníků, losování míst ve státních úřadech i kontrola rozhodnutí politiků. Lidé tak svou moc vykonávají bez prostřednictví zástupců.
Přímá demokracie může mít více forem, k hlavním patří deliberativní demokracie a participativní demokracie.


Co je to Přímá demokracie? Význam slova, termín, Definice výrazu Přímá demokracie. Co znamená odborný pojem Přímá demokracie z kategorie Politika?

Na texty zde uvedené neposkytujeme žádnou záruku. Mohou obsahovat pravopisné i faktické chyby, za které se předem omlouváme. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Přímá demokracie je v sekci politika

Klíčová slova: co to je, politika, terminologie, přesný výraz, lexikon, vysvětlení, co znamená, definice pojmu, popis, Přímá demokracie, synonymum, přesný význam, wiki, co je to Přímá demokracie?, slovo, odborné názvosloví, formulace, význam slova


Pojem Přímá demokracie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Přímá demokracie? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Přímá demokracie označuje demokratickou formu vlády, ve které je vůle lidu přímo přenášena do procesu politického rozhodování. V přímé závislosti na systémovém modelu užití může v praxi zahrnout prvky, jako jsou: přímé tvoření zákonů lidem, losování do státních úřadů, přímou volbu, referenda, odvolatelnost úředníků a politiků či konečnou kontrolu politického rozhodování. Dvě hlavní formy přímé demokracie jsou participativní demokracie a deliberativní demokracie.

Další zdroje informací

Zkusit najít pojem Přímá demokracie ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Přímá demokracie ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Přímá demokracie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Přímá demokracie ve Wikimedia Commons

Hledat frázi Přímá demokracie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat slovo Přímá demokracie ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Přímá demokracie například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Tyto stránky vám umožnili zjistit jaká je definice termínu Přímá demokracie? resp. co znamená Přímá demokracie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Přímá demokracie, odpověď na dotaz co je to Přímá demokracie?. Víte např. kdo to je Julia Stiles? Znáte a víte kdo je Plácido Domingo? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte po pojmu Přímá demokracie i v jiných kategoriích (než politika). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?