Co je to?
Definice výrazu, termínu Dadaismus. Co znamená odborný pojem Dadaismus z kategorie Kultura?

Co je Dadaismus?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Dadaismus

Dadaismus je avantgardní umělecký směr pocházející ze Švýcarska. Největší obliby dosáhl na začátku 20.století. Dada byl reakcí části umělecké veřejnosti (bez ohledu na národnost) na hrůzy války. Cílem bylo vyjádření hrůzných pocitů, dadaismus však nenabízel žádná východiska kromě nerozumu a nesmyslu.
Jeho představitelé prosazovali naprostou anarchii nejen v umění, ale i v osobním životě. Umění podle nich nemělo plnit sociální funkce, tvůrci měli mít neomezenou uměleckou svobodu.

Co je to Dadaismus? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Dadaismus. Co znamená odborný pojem Dadaismus z kategorie Kultura?

Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Zaujala vás definice slova Dadaismus? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Dadaismus je v kategorii kultura

Klíčová slova: Dadaismus, slovo, kultura, význam pojmu, informace, co znamená, názvosloví, přesný výraz, kultura, přesný význam, odborné názvosloví, definice pojmu, synonymum, co to je, formulace, heslo, popis, odborný výraz


Pojem Dadaismus je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Dadaismus?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Dadaismus, též Dada, byl avantgardní umělecký směr vzniklý ve Švýcarsku. Mezi roky 1916–1923 byl velmi populární. Vznikl jako revolta skupiny umělců různých národností proti válečným hrůzám (část jeho představitelů se světové války osobně účastnila). Dadaismus byl prostředek jak vyjádřit zmatek a strach z války, zároveň však toto hnutí nehledalo žádná východiska (východiskem byl nesmysl) a tak dada sklouzla až k nihilismu. Pro jeho díla je charakteristická úmyslná nerozumnost a odmítnutí převažujících standardů umění, propagovali totální anarchii v životě i v kultuře, absolutní svobodu tvorby a umění zbavené sociální funkce.

Více informací o slovu Dadaismus doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít Dadaismus na Google.cz

Zkusit najít slovo Dadaismus ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Dadaismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Dadaismus ve Wikislovníku

Najít termín Dadaismus ve Wikizdrojích

Hledat termín Dadaismus ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Dadaismus například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Právě nyní již víte jaký je přesný význam slova Dadaismus? resp. co přesně znamená slovo Dadaismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dadaismus, odpověď na dotaz co je to Dadaismus?. Víte např. kdo to je Emil Axman? Znáte a víte kdo je Rosalind Franklinová? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Dadaismus i v jiné sekci než je kategorie kultura. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.