Co je to?
Výraz, termín, definice slova Halal. Co znamená odborný pojem Halal z kategorie Kultura?

Co je Halal?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Halal?

Halal znamená arabsky přípustný nebo povolený. Tento termín vychází z islámské tradice a označuje předměty a činnosti, které jsou povoleny k užívání ve všedním životě. Většinou se pojem halal používá v souvislosti s potravinami, léky nebo kosmetikou. Halal například definuje potraviny, které mohou muslimové konzumovat. Je povoleno jíst maso většiny býložravců, ptáky a ryby, naopak se nesmí konzumovat vepřové, krev, obojživelníci, hmyz, alkohol a jídlo, jehož příprava neodpovídá islámským tradicím. Tyto škodlivé potraviny se označují jako harám.

Co je to Halal? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Halal. Co znamená odborný pojem Halal z kategorie Kultura?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Text vytvořen pro Superia.cz

Definici slova Halal můžete sdílet s přáteli a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Halal je v kategorii kultura

Klíčová slova: názvosloví, odborné názvosloví, terminologie, kultura, odborný výraz, význam slova, co to je, synonymum, lexikon, slovo, definice, terminus technicus, termín, popis, význam pojmu, definice pojmu, co znamená, co je to Halal?


Pojem Halal je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Halal? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Halál v překladu „povolený, přípustný“, je termín označující veškeré předměty a činnosti každodenního života, jež jsou podle islámské tradice povoleny. Nejčastěji se tento pojem používá ve spojitosti s potravinami, které je muslimům povoleno konzumovat, vztahuje se však také na léčiva či kosmetiku. V judaismu se v obdobném smyslu používá termín košer.

Jiné zdroje informací o pojmu Halal

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Halal ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít heslo Halal ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat slovo Halal ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Halal ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Halal ve Wikizdrojích

Najít pojem Halal ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Halal například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Právě nyní již víte jaká je definice termínu Halal? resp. co přesně znamená slovo Halal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Halal, odpověď na dotaz co je to Halal?. Víte např. kdo to je Miroslav Bílek? Znáte a víte kdo je Dana Drábová? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. v různém kontextu, v různých oborech. Pokuste se najít termín Halal i v jiné kategorii než v kultura. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na definice odborných pojmů, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.