Co je to?
Definice odborného termínu, slova Makroekonomie. Co znamená pojem Makroekonomie z kategorie Ekonomie?

Co je Makroekonomie?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Makroekonomie?

Makroekonomie je obor, který se zabývá ekonomikou jako celkem. Sleduje směr vývoje národního hospodářství, ekonomický vývoj z pohledu historie a způsoby, jak je možno ovlivňovat hospodářský cyklus. Makroekonomie studuje vztahy mezi různými souhrnnými veličinami, kterými mohou být například komplexní nabídka, poptávka, hrubý domácí produkt, měnový kurz, inflace, míra nezaměstnanosti a podobně.
Makroekonomie zkoumá vznik a vývoj uvedených veličin, jejich vzájemné ovlivňování a způsob dosažení ekonomické rovnováhy. Podle toho je pak prováděna hospodářská politika státu.


Co je to Makroekonomie? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Makroekonomie. Co znamená pojem Makroekonomie z kategorie Ekonomie?

Neručíme za správnost či přesnost obsahu těchto webových stránek. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Termín Makroekonomie patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: terminologie, význam, ekonomie, pojem, lexikon, termín, slovník, co znamená, slovo, heslo, wiki, co to je, význam pojmu, odborné názvosloví, význam slova, terminus technicus, co je to Makroekonomie?, vysvětlení


Pojem Makroekonomie je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Makroekonomie dozvíte následující

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Makroekonomie je obor ekonomické teorie, který se zabývá zkoumáním ekonomického systému jako celku. Sleduje vztahy mezi agregátními veličinami jako například hrubý domácí produkt, agregátní nabídka, agregátní poptávka, inflace, nezaměstnanost, úroková míra a měnový kurz. Popisuje, jakými mechanismy se tyto veličiny utvářejí, jaké faktory je ovlivňují a jakým způsobem je dosahováno ekonomické rovnováhy.
Makroekonomie poskytuje základ pro provádění hospodářské politiky státu, a to jak fiskální politiky, tak monetární politiky nebo zahraničněobchodní politiky.

Další zdroje informací o slovu Makroekonomie

Najít výraz Makroekonomie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Makroekonomie ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Makroekonomie ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít termín Makroekonomie ve Wikizdrojích

Zkusit najít slovo Makroekonomie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Makroekonomie ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Makroekonomie například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, v Google obrázcích nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Nyní již víte co znamená Makroekonomie? resp. jaká je definice termínu Makroekonomie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Makroekonomie, odpověď na dotaz co je to Makroekonomie?. Víte např. kdo to je Trapič? Znáte a víte kdo je Gabriela Koukalová? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Pokuste se najít termín Makroekonomie i v jiné kategorii než v ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.