Co je to?
Definice odborného termínu, slova Maloobchod. Co znamená pojem Maloobchod z kategorie Ekonomie?

Co je Maloobchod?

Co znamená termín Maloobchod? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Maloobchod je pojmenování jednoho ze způsobů prodeje. Jde většinou o prodej menšího množství zboží konečnému zákazníkovi. Opakem tohoto prodeje je velkoobchod, který kromě jiného dodává zboží i maloobchodníkům. Prodej tohoto typu je znám již z doby před mnoha tisíci lety, kdy obchodníci prodávali zboží na trzích. Pro maloobchod je typická vysoká míra konkurence. Konkurenčnost závisí na různorodosti nabízeného sortimentu. Dalším specifickým znakem je značný nátlak na snižování cen pro spotřebitele.
Ceny jsou v maloobchodě rozhodujícím činitelem. Záleží však i na dalších věcech, jako je místo prodeje, lokalita, stav prodejního místa a vybavení, druh zboží, prezentace zboží a výběr, pověst prodejce a další. Podle ceny a těchto dalších záležitostí se zákazník rozhoduje, zda u tohoto prodejce nakoupí. Maloobchod zahrnuje různé formy odbytu, například prodejny samoobslužné nebo pultového typu, hypermarkety, supermarkety, obchodní centra, podomní prodej, prodej přes obchodní zástupce, prodejní automaty, prodej přes telefon nebo internet.


Co je to Maloobchod? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Maloobchod. Co znamená pojem Maloobchod z kategorie Ekonomie?

Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Text vytvořen pro Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Maloobchod sdílet s kolegy na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Maloobchod patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: terminologie, přesný výraz, Maloobchod, odborné názvosloví, ekonomie, wiki, heslo, popis, význam slova, lexikon, odborný výraz, informace, co to je, terminus technicus, názvosloví, co znamená, formulace, termín


Pojem Maloobchod je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Maloobchod můžete dozvědět následující

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Maloobchod je způsob prodeje zpravidla menšího objemu zboží konečnému spotřebiteli – tedy obchod v malém měřítku. Protikladem maloobchodu je velkoobchod, který představuje prodej a distribuci zboží ve velkém měřítku, často právě do maloobchodní prodejní sítě.

Linky na další online zdroje

Hledat frázi Maloobchod ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Maloobchod ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Maloobchod ve Wikizdrojích

Zkusit najít slovo Maloobchod ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Maloobchod na Youtube

Hledat pojem Maloobchod ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Maloobchod například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Maloobchod? resp. jaký je význam slova Maloobchod? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Maloobchod, odpověď na dotaz co je to Maloobchod?. Víte např. kdo to je Carl Friedrich Gauss? Znáte a víte kdo je Jana Švandová? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. v různých oborech lidské činnosti. Radíme proto zkusit hledat pojem Maloobchod v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je ekonomie. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?