Co je to?
Výraz, termín, definice slova Devizový příslib. Co znamená odborný pojem Devizový příslib z kategorie Ekonomie?

Co je Devizový příslib?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Devizový příslib?

Devizový příslib je pojem užívaný v době socializmu. Šlo o povolení k čerpání devizových prostředků zahraničních měn, které byly nutné pro výjezd do jiných zemí, nepatřících k socialistickému táboru. Šlo o písemné povolení, které bylo podmínkou, ale neznamenalo automaticky povolení vycestovat. K vycestování musela být ještě výjezdní doložka, což bylo zvláštní úřední povolení. Československé koruny se tak daly vyměnit za cizí měny.
Jednalo se o omezené množství a výměnu musela povolit Státní banka Československa. Na devizový příslib se čekalo i více let. Nebylo vyhověno všem žádostem, příslib nedostaly tzv. nespolehlivé osoby.


Co je to Devizový příslib? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Devizový příslib. Co znamená odborný pojem Devizový příslib z kategorie Ekonomie?

Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Definici slova Devizový příslib můžete sdílet s přáteli a kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Devizový příslib je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, definice, význam slova, synonymum, co to je, formulace, popis, wiki, význam pojmu, Devizový příslib, ekonomie, termín, heslo, slovo, informace, terminologie, význam, názvosloví


Pojem Devizový příslib je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Devizový příslib? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Devizový příslib bylo písemné povolení čerpat devizové prostředky zahraničních měn nutné k výjezdu do nesocialistických zemí (včetně Jugoslávie) v socialistickém Československu. K vlastnímu vycestování do západních zemí toto však nestačilo (nutná podmínka, nikoliv dostačující), k vycestování muselo být navíc ještě vystaveno zvláštní úřední povolení zvané výjezdní doložka.

Více informací o pojmu Devizový příslib lze najít v následujících zdrojích

Vyhledat slovo Devizový příslib na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Devizový příslib ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Devizový příslib ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Devizový příslib ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Devizový příslib ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Devizový příslib ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Devizový příslib například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co znamená Devizový příslib? resp. co se přesně ukrývá za slovem Devizový příslib? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Devizový příslib, odpověď na dotaz co je to Devizový příslib?. Víte např. kdo to je Socan? Znáte a víte kdo je Ludmila Čírtková? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. podle toho o jaký obor se jedná. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je ekonomie. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.