Co je to?
Odborný výraz, definice slova Levice. Co znamená slovo Levice z kategorie Politika?

Co je Levice?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Levice?

Levice je poměrně neurčité označení pro takové politické strany, které vesměs chtějí pokud možno minimalizovat rozdíly mezi jednotlivými vrstvami společnosti, podporují rovnostářství a vyšší míru zásahů státu do ekonomiky. Tento pojem není všude chápán úplně stejně, záleží na kontextu (dobovém, kulturním, společenském). Opakem levice je pravice.


Co je to Levice? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Levice. Co znamená slovo Levice z kategorie Politika?

Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Sepsáno redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Termín Levice patří do kategorie politika

Klíčová slova: lexikon, odborné názvosloví, politika, přesný význam, heslo, wiki, názvosloví, terminus technicus, význam pojmu, definice pojmu, co znamená, Levice, pojem, vysvětlení, popis, formulace, význam, slovník


Pojem Levice je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Levice?

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Levice je poměrně vágní označení používané pro popis celé řady politických pozic a ideologií. Obvykle je levice používaná pro popis skupin podporujících změnu tradičního sociálního uspořádání s cílem rovnostářského přerozdělování bohatství a privilegií. Obsah pojmů levice a pravice se v různých společnostech a v různých dobách může různě vyvíjet.

Pro více informací o heslu Levice zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit najít pojem Levice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Levice ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Levice na Google.cz

Zkusit najít slovo Levice ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Levice ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Levice na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Levice například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co znamená Levice? resp. co se přesně ukrývá za slovem Levice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Levice, odpověď na dotaz co je to Levice?. Víte např. kdo to je Cvokař? Znáte a víte kdo je Unitář? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, čím se vyznačuje cynik, despota nebo egoista? Toto a mnohem víc se dozvíte z webu zde