Co je to?
Definice výrazu, termínu Kolová. Co znamená odborný pojem Kolová z kategorie Sport?

Co je Kolová?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Kolová?

Kolová je druh sportu, který se v minulosti provozoval pouze v halách. Velmi oblíbená byla zvláště v Německu, k nám se rozšířila v první polovině 20. století. V hale se hraje na obdélníkovém hracím poli ohraničeném mantinely, na které lze vstupovat nebo najíždět. Součástí herní plochy jsou i trestná a obranná území. Mantinely a branky nejsou pevně ukotveny.
Družstva hráčů jsou dvoučlenná, hraje se ve speciální obuvi, s helmami a chrániči. Kola jsou bez brzd, ale s pevnými převody. Pomocí úderů předních i zadních kol se musí míč dostat do branky soupeře. Nelze použít ruce nebo nohy ani šlapat na zem.


Co je to Kolová? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Kolová. Co znamená odborný pojem Kolová z kategorie Sport?

Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Text vytvořen pro server Superia.cz

Zaujala vás definice slova Kolová? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Kolová je v kategorii sport

Klíčová slova: názvosloví, vysvětlení, synonymum, wiki, terminologie, odborný výraz, heslo, přesný význam, co znamená, Kolová, informace, lexikon, popis, terminus technicus, pojem, sport, význam, význam pojmu


Pojem Kolová je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Kolová? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Kolová je sport podobný sálovému fotbalu, jen hráči po hřišti (o rozměrech 14×11 m) jezdí na kolech. V každém týmu hrají dva hráči, kteří kontrolují pohyb míče po hřišti na upravených kolech bez brzd s pevným převodem (tzv. furtošlap). Dále se hráči mohou míče při hře dotknout pouze hlavou. Brankář v brankovišti může ale zakročit jakkoli. Není přípustné šlápnout nohou na zem.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít výraz Kolová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Kolová ve Wikislovníku

Najít termín Kolová na Google.cz

Hledat videa s názvem Kolová na Youtube

Vyhledat heslo Kolová ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Kolová ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Kolová například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaká je definice termínu Kolová? resp. co to je Kolová? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kolová, odpověď na dotaz co je to Kolová?. Víte např. kdo to je Scénograf? Znáte a víte kdo je Kateřina Šafaříková? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.