Co je to?
Odborný výraz, definice slova Represálie. Co znamená pojem Represálie z kategorie Politika?

Co je Represálie?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Represálie?

Represálie jsou opatření, která jsou přijímána jedním subjektem (obvykle státem nebo organizacemi) v reakci na nějakou formu nežádoucího chování jiného subjektu. Tato opatření jsou obvykle považována za odvetu nebo odplatu za určitý čin či politiku. Represálie mohou být uplatňovány ve vztahu k různým oblastem, jako jsou politické spory, ekonomické sankce, vojenská opatření nebo jiné formy tlaku. Represálie mohou zahrnovat politické sankce, deportace, omezování svobody slova, či dokonce politické perzekuce proti jednotlivcům nebo skupinám, které jsou vnímány jako nepřátelské nebo nežádoucí. Ekonomické represálie jsou zaměřeny na ekonomický tlak, například embarga, cla, nebo omezení obchodu. Cílem je způsobit ekonomickou újmu a tím donutit druhou stranu ke změně chování. Vojenské represálie jsou vojenské akce, jako jsou invaze, bombardování nebo jiné formy vojenského tlaku, jako odpověď na konkrétní události nebo politiku.
Diplomatické represálie znamenají omezení diplomatických vztahů, vyhoštění diplomatů, zrušení dohody nebo jiná opatření na diplomatické úrovni. Represálie mohou být používány jako prostředek nátlaku nebo odstrašení s cílem donutit druhou stranu ke změně politiky, chování nebo postojů. Často jsou spojeny s mezistátními konflikty, ale mohou být aplikovány v rámci vnitrostátních sporů nebo mezi různými skupinami v rámci společnosti. Mohou mít vážné důsledky a mohou přispět k eskalaci konfliktu, a proto je důležité volit mírová řešení sporů.


Co je to Represálie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Represálie. Co znamená pojem Represálie z kategorie Politika?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Text napsán pro Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Represálie s vašimi známými a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Represálie se nachází v sekci politika

Klíčová slova: heslo, vysvětlení, informace, co to je, co znamená, politika, lexikon, přesný význam, politika, význam pojmu, přesný výraz, synonymum, názvosloví, terminologie, terminus technicus, definice pojmu, význam, význam slova


Pojem Represálie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Represálie v následujících vyhledávačích

Hledat frázi Represálie ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Represálie na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Represálie ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Represálie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Represálie ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat výraz Represálie ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Represálie například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, ve Wikipedii nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Teďka už zajisté víte co znamená Represálie? resp. co vlastně znamená slovo Represálie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Represálie, odpověď na dotaz co je to Represálie?. Víte např. kdo to je Trombonista? Znáte a víte kdo je Yvan Cournoyer? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než politika). Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.