Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Den Země. Co znamená pojem Den Země z kategorie Politika?

Co je Den Země?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Den Země

Den Země je označení pro 22. duben. Tento den je věnován Zemi, původně se o měsíc dříve slavil příchod jara a jarní rovnodennost. V současnosti jde spíše o svátek s ekologickou motivací, který má varovat lidstvo před následky neustálého znečišťování a ničení životního prostředí.
Den Země má tradici již od roku 1969, poprvé se slavil o rok později. Mezinárodním dnem země je tento den od roku 1990.


Co je to Den Země? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Den Země. Co znamená pojem Den Země z kategorie Politika?

Možnost chyb vyhrazena. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte text pojmu Den Země s vašimi kamarády, známými a přáteli na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Termín Den Země se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: vysvětlení, lexikon, odborné názvosloví, slovo, přesný výraz, význam slova, odborný výraz, slovník, Den Země, definice, pojem, wiki, názvosloví, popis, význam pojmu, politika, co znamená, definice pojmu


Pojem Den Země je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Den Země? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Den Země je každoroční událost organizovaná 22. dubna a zaměřená na propagaci a podporu ekologie a ochranu životního prostředí ve společnosti.
Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti, 21. března a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. Historie vyhlášení tohoto dne sahá do roku 1969, kdy především John McConnell začal volat po vzniku mezinárodního dne Země a v rámci těchto snah vytvořil i vlajku Země. První Den Země byl slaven 22. dubna 1970 v San Francisku. Tato oslava byla pravděpodobně zamýšlena nejen jako ekologicky zaměřený svátek, ale i jako levicově orientovaný happening bojovníků proti válce ve Vietnamu. Kampaň s tímto svátkem spojená si kladla za cíl přenést otázku ekologie do politických kruhů. Cílem bylo zvýšit energetickou účinnost, recyklovat odpadky a hledat obnovitelné zdroje energie. Tato akce měla velký ohlas zejména mezi studenty.

Další možné informační zdroje

Hledat frázi Den Země ve Wikizdrojích

Zkusit najít Den Země ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Den Země ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat výraz Den Země na Google obrázcích

Hledat heslo Den Země ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Den Země ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Den Země například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Den Země? resp. co je to Den Země? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Den Země, odpověď na dotaz co je to Den Země?. Víte např. kdo to je Producent? Znáte a víte kdo je Jan Vodňanský? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci politika. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje významy slov, slovníková hesla, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.