Co je to?
Definice výrazu, termínu Compliance. Co znamená odborný pojem Compliance z kategorie Ekonomie?

Co je Compliance?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Compliance

Compliance je pojem, který se většinou používá k popisu dodržování zákonných a regulačních požadavků, standardů, pravidel a etických norem, které se vztahují k určité organizaci, odvětví nebo činnosti. Jedná se o důležitý koncept v oblasti správy firem, řízení rizik a zachování důvěryhodnosti a integritního chování. Znamená to, že organizace musí dodržovat platné zákony a předpisy, které se týkají daného odvětví a jurisdikce. Tyto zákony mohou ovlivnit různé aspekty, jako je ochrana dat, ochrana spotřebitele, pracovní podmínky, finanční zprávy a podobně. Organizace si často vytvářejí vlastní interní pravidla a postupy, které jim pomáhají dodržovat zákony a standardy a zároveň zajišťují provádění činností v souladu s určitými etickými zásadami. Identifikace a správa rizik je také součástí compliance.
Organizace musí rozpoznat potenciální rizika spojená s nedodržením pravidel a norem a následně přijmout opatření k minimalizaci těchto rizik. Pravidelné kontroly a monitorování činností organizace jsou pro zajištění dodržování compliance klíčové. To znamená interní audity, revize a sledování procesů a operací. Nedodržování compliance může mít vážné následky, včetně právních postihů, pokut a reputačních ztrát. Organizace, které se dopustí vážných porušení, mohou být stíhány až trestně. Součástí compliance je také dodržování etických norem a zásad. Jde o správné chování vůči zaměstnancům, zákazníkům, dodavatelům a veřejnosti obecně.


Co je to Compliance? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Compliance. Co znamená odborný pojem Compliance z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Compliance? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Compliance je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: terminologie, definice, Compliance, co to je, slovník, ekonomie, přesný výraz, význam pojmu, odborné názvosloví, co znamená, názvosloví, informace, synonymum, co je to Compliance?, pojem, definice pojmu, heslo, terminus technicus


Pojem Compliance je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít slovo Compliance ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Compliance ve Wikimedia Commons

Hledat termín Compliance ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Compliance ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Compliance na Youtube

Hledat frázi Compliance na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Compliance například v Microsoft Bing, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Právě jste zjistili jaký je přesný význam slova Compliance? resp. co přesně označuje termín Compliance? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Compliance, odpověď na dotaz co je to Compliance?. Víte např. kdo to je Kronikář? Znáte a víte kdo je Josef Holomáč? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různých oborech lidské činnosti. Pokuste se najít termín Compliance i v jiné kategorii než v ekonomie. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Chcete se dozvědět kdo slaví svátek (jmeniny) na Slovensku, v Polsku, Německu nebo v České republice? Pak se podívejte na web obsahující kalendář svátků.