Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Minorita. Co znamená pojem Minorita z kategorie Politika?

Co je Minorita?

Co znamená termín Minorita? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Minorita je termín, kterým se označuje menší část populace nebo skupiny jednotlivců, které se nějakým způsobem odlišují od ostatní populace. Tato odlišnost může být založena na různých kritériích, jako jsou etnický původ, jazyk, náboženství, gender, sexuální orientace nebo sociální status. Minoritní skupiny mají často méně politické, ekonomické nebo sociální moci než většinová populace. Existují různé druhy minorit. Etnické menšiny se odlišují svým původem nebo rasovým pozadím od většinové populace v dané oblasti. Náboženské menšiny se vyznačují odlišným náboženským vyznáním než většina. Kulturní menšiny mohou mít odlišné jazyky, tradice, umění a zvyky, které se liší od většinové kultury.
Minorita může být také chápána v politickém smyslu, kde skupina jednotlivců může mít menší zastoupení v politických jednáních nebo může narazit na diskriminaci a omezená práva ve srovnání s většinou. Tato nerovnost může být důsledkem historických událostí, diskriminačních politik nebo společenských předsudků. Zohledňování práv menšin a podpora diverzity jsou klíčové aspekty moderních demokracií, které se snaží zajistit rovnost pro všechny občany bez ohledu na jejich příslušnost k menšině. Vytváření inkluzivních prostředí a právních rámců, které chrání práva všech jednotlivců, bez ohledu na jejich příslušnost k menšině, je důležitým krokem směrem k spravedlnosti a rovnosti ve společnosti.


Co je to Minorita? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Minorita. Co znamená pojem Minorita z kategorie Politika?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Sepsáno redaktory Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Pojem Minorita se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: popis, termín, heslo, vysvětlení, přesný výraz, definice, význam, lexikon, politika, informace, wiki, slovník, terminus technicus, odborné názvosloví, definice pojmu, co je to Minorita?, terminologie, co znamená


Pojem Minorita je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Minorita ve Wikimedia Commons

Najít pojem Minorita ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít termín Minorita ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Minorita ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Minorita ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Minorita ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Minorita například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Na této webové stránce jste se dozvěděli co je to Minorita? resp. co znamená slovo Minorita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Minorita, odpověď na dotaz co je to Minorita?. Víte např. kdo to je Aktivizační pracovník? Znáte a víte kdo je Diego Maradona? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v závislosti na oboru a kontextu. Radíme proto zkusit hledat pojem Minorita v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.