Co je to?
Definice výrazu, termínu Generace Y. Co znamená odborný pojem Generace Y z kategorie Kultura?

Co je Generace Y?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Generace Y?

Generace Y, označovaná také jako mileniálové, je označení pro demografickou skupinu lidí narozených přibližně mezi lety 1981 a 1996. Tato generace následuje po generaci X a předchází generaci Z. Generace Y byla svědkem výrazných sociálních, technologických a kulturních změn, které ovlivnily způsob, jakým její příslušníci žijí, pracují a komunikují. Generace Y byla první generací, která zažila rychlý vzestup moderních technologií, jako jsou osobní počítače, mobilní telefony a internet. Během jejich dospívání docházelo k dramatickým změnám v komunikačních způsobech a způsobu získávání informací. Mileniálové jsou často považováni za generaci, která dobře zvládá multitasking – schopnost provádět více úkolů současně. Tato dovednost byla podporována vývojem technologií a nároky moderního pracovního prostředí. Je také často spojována s touhou po smysluplné práci a výzvách. Její příslušníci projevují zájem o flexibilní pracovní podmínky a chtějí pracovat v prostředí, které podporuje rovnováhu mezi prací a osobním životem. Mileniálové většinou vykazují větší citlivost na různorodost a inkluzi ve společnosti. Mají tendenci prosazovat rovnost a respektovat různé kultury, identity a životní styly.
Generace Y byla první generací, která se stala aktivní na sociálních médiích. Toto ovlivnilo způsob, jakým komunikují, sdílejí informace a budují svou online identitu. Mnoho mileniálů se setkalo s ekonomickými výzvami, jako je obtížnější získání stabilní práce, splácení studentských půjček a hledání cenově dostupného bydlení. Tyto faktory měly vliv na jejich finanční plánování a životní volby. Vysokoškolské vzdělání bylo pro generaci Y často důležitým cílem. Věřili v jeho význam pro budoucí kariéru a osobní rozvoj. Mileniálové mají tendenci investovat do zážitků, jako jsou cestování, kulturní akce a nové zážitky, spíše než do hmotných statků.

Co je to Generace Y? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Generace Y. Co znamená odborný pojem Generace Y z kategorie Kultura?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Generace Y se známými na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Generace Y je v kategorii kultura

Klíčová slova: význam pojmu, synonymum, definice, slovník, termín, Generace Y, přesný význam, názvosloví, lexikon, co znamená, co je to Generace Y?, pojem, formulace, popis, odborný výraz, význam, terminus technicus, vysvětlení


Pojem Generace Y je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Generace Y v dalších zdrojích

Vyhledat slovo Generace Y na Google obrázcích

Hledat výraz Generace Y ve Wikipedii

Zkusit najít termín Generace Y ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Generace Y ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat pojem Generace Y ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Generace Y na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Generace Y například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit jaký je přesný význam slova Generace Y? resp. co se přesně ukrývá za slovem Generace Y? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Generace Y, odpověď na dotaz co je to Generace Y?. Víte např. kdo to je Erich Raeder? Znáte a víte kdo je Al-Chorezmí? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Generace Y hledat i v jiných kategoriích (než kultura). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících popisy termínů, slovníková hesla, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.