Co je to?
Definice odborného termínu, slova Vodnice. Co znamená pojem Vodnice z kategorie Jídlo?

Co je Vodnice?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Vodnice

Vodnice, jinak také brukev řepák vodnice, je druh kořenové zeleniny, která je pěstována pro chutné bulvy, popřípadě i listy. Vodnice má chuť připomínající kedlubnu nebo křen. Je jemná s mírně štiplavou příchutí.
Pokud je použita v kombinaci s dalšími potravinami, štiplavou chuť zcela ztratí. Jedná se o tradiční zeleninu, ještě před rozšířením brambor byla v Evropě významnou složkou stravy.


Co je to Vodnice? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Vodnice. Co znamená pojem Vodnice z kategorie Jídlo?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Text napsán pro Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Vodnice sdílet s kolegy na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Termín Vodnice patří do sekce jídlo

Klíčová slova: popis, odborné názvosloví, co to je, Vodnice, názvosloví, informace, slovník, termín, přesný význam, odborný výraz, heslo, terminus technicus, vysvětlení, wiki, přesný výraz, co znamená, synonymum, formulace


Pojem Vodnice je v kategorii jídlo, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Vodnice? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Brukev řepák vodnice, častěji jen vodnice, je rostlina pěstovaná pro své kulovité bulvy, které se konzumují jako zelenina. Někdy se pojídají i listy. Pěstování vodnice má v Evropě dlouhou tradici, před objevením Ameriky měla podobnou úlohu jako poté brambory.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit najít termín Vodnice ve Wikislovníku

Najít termín Vodnice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Vodnice ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat termín Vodnice na Google.cz

Vyhledat termín Vodnice na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Vodnice ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Vodnice například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Právě nyní již víte co znamená Vodnice? resp. co přesně znamená slovo Vodnice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Vodnice, odpověď na dotaz co je to Vodnice?. Víte např. kdo to je Jakub Jankto? Znáte a víte kdo je Marcus Aurelius? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Vodnice hledat i v jiných kategoriích (než jídlo). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si ještě na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po L nebo po Z?