Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Čistý obrat. Co znamená pojem Čistý obrat z kategorie Účetnictví?

Co je Čistý obrat?

Co znamená termín Čistý obrat? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Čistý obrat je ekonomický a účetní termín. V účetnictví se za čistý obrat považuje výše výnosů, která je snížena o prodejní slevu. V ekonomice se jedná o termín daný zákonem o DPH. Ten jako čistý obrat označuje výnos za uskutečněné zdanitelné plnění.
To platí pouze pro ty osoby, které vedou účetnictví. Tam, kde se vede pouze daňová evidence, jde o příjmy za uskutečněná plnění. Nezapočítávají se osvobozená plnění, která nemají nárok na odpočet.


Co je to Čistý obrat? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Čistý obrat. Co znamená pojem Čistý obrat z kategorie Účetnictví?

Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Čistý obrat se nachází v kategorii Účetnictví

Klíčová slova: Účetnictví, formulace, význam, lexikon, pojem, popis, co znamená, terminologie, heslo, význam slova, definice pojmu, vysvětlení, přesný výraz, přesný význam, termín, informace, slovník, wiki


Pojem Čistý obrat je v kategorii Účetnictví, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Čistý obrat? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Zákon o účetnictví definuje v § 1d odst. 2). čistý obrat jako výši výnosů sníženou o prodejní slevy, tzn. že obrat je úhrn částek na účtech účtové třídy 6.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít termín Čistý obrat ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít slovo Čistý obrat ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Čistý obrat na Google obrázcích

Vyhledat termín Čistý obrat ve Wikizdrojích

Vyhledat slovo Čistý obrat ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Čistý obrat ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Čistý obrat například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Právě nyní již víte co je to Čistý obrat? resp. co přesně znamená slovo Čistý obrat? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Čistý obrat, odpověď na dotaz co je to Čistý obrat?. Víte např. kdo to je Jakub Menšík? Znáte a víte kdo je Eddie Vedder? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v závislosti na oboru a kontextu. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než Účetnictví). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.