Co je to?
Výraz, termín, definice slova Skiatlon. Co znamená odborný pojem Skiatlon z kategorie Sport?

Co je Skiatlon?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Skiatlon

Skiatlon je název kombinace dvou technik v běhu na lyžích. Tato kombinace je samostatnou disciplínou. Jde o spojení klasické techniky běhu a tzv. bruslení, ty jsou součástí závodu a následují ihned po sobě.
Závod ve skiatlonu se většinou zahajuje hromadným startem. Začíná se částí klasickou, po ni si závodníci musí vyměnit hůlky a lyže a následuje volná technika, čili bruslení. Na olympiádě se závodí ve skiatlonu na trati 15 a 15 km (muži) a 7,5 a 7,5 (ženy). Pro obě techniky je jiné vybavení – lyže, hůlky i mazání.


Co je to Skiatlon? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Skiatlon. Co znamená odborný pojem Skiatlon z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Text vytvořen pro Superia.cz

Definici slova Skiatlon můžete sdílet s přáteli a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Skiatlon je v kategorii sport

Klíčová slova: odborné názvosloví, informace, heslo, přesný výraz, definice, slovník, co je to Skiatlon?, terminologie, sport, formulace, termín, lexikon, definice pojmu, význam, názvosloví, wiki, význam slova, synonymum


Pojem Skiatlon je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Skiatlon? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Skiatlon je disciplína v běhu na lyžích kombinující dvě techniky běhu – klasickou a tzv. bruslení. Obě části závodu na sebe bezprostředně navazují.
Skiatlon se obvykle závodí s hromadným startem. Po úvodní klasické části zajíždějí závodníci do depa, kde absolvují tzv. přezouvání – vymění si lyže a hůlky a pokračují až do cíle volnou technikou, tedy bruslením. Lyže na bruslení bývají kratší, jiné je mazání a jiné bývají i hůlky.

Další informace o pojmu Skiatlon hledejte v níže uvedených zdrojích

Hledat termín Skiatlon ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Skiatlon ve Wikimedia Commons

Najít pojem Skiatlon na Google.cz

Hledat termín Skiatlon ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat výraz Skiatlon ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Skiatlon ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Skiatlon například ve Wikizdrojích, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Microsoft Bing, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Tyto stránky vám umožnili zjistit co je to Skiatlon? resp. co znamená Skiatlon? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Skiatlon, odpověď na dotaz co je to Skiatlon?. Víte např. kdo to je Ivana Maříková? Znáte a víte kdo je Lenka Kabrhelová? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. v různém kontextu, v různých oborech. Můžete se proto pokusit najít heslo Skiatlon i v jiné sekci než v sport. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.