Co je to?
Definice výrazu, termínu Outdoor. Co znamená odborný pojem Outdoor z kategorie Sport?

Co je Outdoor?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Outdoor

Outdoor je původní označení pro aktivity, které se nekonají v uzavřených prostorách. V současnosti se outdoor chápe více jako volnočasová aktivita, především v přírodním prostředí. Do outdooru se řadí například cyklistika, turistika, horolezectví, vodáctví a vodní sporty obecně a mnoho dalších aktivit.
Pojem outdoor používají i obchodníci pro označení oblečení a vybavení pro tyto aktivity, postupně se outdoor stal i módním stylem.


Co je to Outdoor? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Outdoor. Co znamená odborný pojem Outdoor z kategorie Sport?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Výraz Outdoor je v kategorii sport

Klíčová slova: co to je, názvosloví, přesný výraz, slovo, termín, terminus technicus, definice, význam slova, formulace, sport, odborný výraz, Outdoor, pojem, heslo, vysvětlení, odborné názvosloví, co je to Outdoor?, synonymum


Pojem Outdoor je v kategorii sport, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Outdoor dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Outdoor jsou veškeré aktivity, které probíhají mimo uzavřené prostory (z angl. out – mimo, za; door – dveře). Dnes je tento termín všeobecně chápán jako označení oboru „pobyt v přírodě“, především jako způsob trávení volného času.
Nejběžnější outdoorové aktivity:
♦ Horolezectví
♦ Cyklistika
♦ Jízda na koni
♦ Pěší turistika
♦ Vodáctví
♦ Tábornictví
♦ Geocaching
♦ Paragliding
♦ Kanoistika

Hledejte v dalších zdrojích

Vyhledat termín Outdoor ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Outdoor na Youtube

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Outdoor ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Outdoor ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Outdoor na Google.cz

Hledat termín Outdoor ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Outdoor například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Právě nyní již víte jaká je definice termínu Outdoor? resp. co přesně znamená slovo Outdoor? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Outdoor, odpověď na dotaz co je to Outdoor?. Víte např. kdo to je Jiří Šmicer? Znáte a víte kdo je Zlosyn? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.