Co je to?
Definice výrazu, termínu Moderní pětiboj. Co znamená odborný pojem Moderní pětiboj z kategorie Sport?

Co je Moderní pětiboj?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Moderní pětiboj?

Moderní pětiboj je sportovní odvětví, ve kterém jsou spojeny disciplíny založené jak na fyzické zdatnosti, tak na technice. Jde o přespolní běh, střelbu, šerm, plavání a jezdectví. Původně se jednalo o disciplíny zařazené k základům vojenského výcviku.
K olympijským disciplínám moderní pětiboj patří od roku 1912 pro muže, pro ženy až od roku 2000. Výsledky jednotlivých disciplín se hodnotí body, z bodů se pak přepočtem stává časový handicap pro start v posledním běhu. Vítěz musí jako první proběhnout cílem.


Co je to Moderní pětiboj? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Moderní pětiboj. Co znamená odborný pojem Moderní pětiboj z kategorie Sport?

Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Moderní pětiboj? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Moderní pětiboj je v kategorii sport

Klíčová slova: termín, odborný výraz, odborné názvosloví, přesný význam, terminus technicus, názvosloví, definice pojmu, pojem, slovo, co znamená, definice, sport, vysvětlení, formulace, Moderní pětiboj, terminologie, co je to Moderní pětiboj?, popis


Pojem Moderní pětiboj je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Moderní pětiboj?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Moderní pětiboj je sport, který v sobě kombinuje technické i fyzické disciplíny (střelba, šerm, jezdectví, plavání a přespolní běh). Jedná se o disciplíny, které ještě v minulém století patřily k základním požadavkům na vojáky; ještě před druhou světovou válkou byl tento sport výsadní záležitostí důstojníků a vojáků z povolání. Od roku 1912 patří moderní pětiboj mezi olympijské disciplíny (ženy soutěží na olympiádě v pětiboji teprve od roku 2000).

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Moderní pětiboj ve Wikimedia Commons

Najít heslo Moderní pětiboj ve Wikislovníku

Hledat frázi Moderní pětiboj ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Moderní pětiboj ve fulltextu Seznam.cz

Hledat slovo Moderní pětiboj ve Wikizdrojích

Hledat pojem Moderní pětiboj ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Moderní pětiboj například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Nyní už nejspíš víte jaký je přesný význam slova Moderní pětiboj? resp. jaký je přesný význam slova Moderní pětiboj? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Moderní pětiboj, odpověď na dotaz co je to Moderní pětiboj?. Víte např. kdo to je Igor Fait? Znáte a víte kdo je Jana Ustohalová? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v sport. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.