Co je to?
Odborný výraz, definice slova Krevní doping. Co znamená pojem Krevní doping z kategorie Sport?

Co je Krevní doping?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Krevní doping?

Krevní doping je formou dopingu, která využívá podávání krve samotné nebo složek za neléčebnými účely. Může jít o vlastní nebo cizí krev. Zvyšuje se tak výkon ve sportech s vysokou potřebou kyslíku, červené krvinky přinášejí více kyslíku do svalů, zvyšuje se účinek výměny dýchacích plynů a svaly efektivněji pracují.
Metoda krevního dopingu je zakázaná, ale těžko se prokazuje. Provádí se aplikováním proteinu EPO nebo manipulací s vlastní krví či krví dárců. Nese sebou také zdravotní rizika.


Co je to Krevní doping? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Krevní doping. Co znamená pojem Krevní doping z kategorie Sport?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Text vytvořen pro Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Krevní doping s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Krevní doping se nachází v sekci sport

Klíčová slova: přesný výraz, přesný význam, vysvětlení, co znamená, heslo, terminologie, terminus technicus, sport, termín, názvosloví, lexikon, definice, formulace, význam, odborný výraz, slovo, co je to Krevní doping?, co to je


Pojem Krevní doping je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Vyhledat heslo Krevní doping ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít slovo Krevní doping ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Krevní doping na Google obrázcích

Hledat heslo Krevní doping ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít heslo Krevní doping ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít výraz Krevní doping na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Krevní doping například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Microsoft Bing, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaká je definice termínu Krevní doping? resp. co znamená výraz Krevní doping? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Krevní doping, odpověď na dotaz co je to Krevní doping?. Víte např. kdo to je Kate Winslet? Znáte a víte kdo je Jana Černochová? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. podle různých oborů. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov s názvem Co Je To?.

Chcete si zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Jedním z rychlých a levných způsobů je změna tapety pracovní plochy. Mezi neoblíbenější pozadí patří horský vrchol, kapky vody a obilí.