Co je to?
Odborný výraz, definice slova Futsal. Co znamená slovo Futsal z kategorie Sport?

Co je Futsal?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Futsal

Futsal je označení pro fotbal hraný v hale. Jeho původ lze najít v Brazílii, kde ho původně hráli fotbaloví veteráni. Název je složenina se slov futbol a sala (salon). Neměl by být zaměňován s halovým fotbalem nebo sálovou kopanou.
Hraje se v hale na hrací ploše ve tvaru obdélníku. Šířka pole musí být vždy menší než délka. Míč má velikost 4 a měl by mít tlumený odskok. Hrají dvě družstva po 4 hráčích a s jedním brankářem. Doba hry futsalu je 2x20 minut. Je.li míč mimo hru, zastaví se čas. Počet střídání hráčů není omezen.


Co je to Futsal? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Futsal. Co znamená slovo Futsal z kategorie Sport?

Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Futsal s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Futsal patří do kategorie sport

Klíčová slova: terminologie, definice pojmu, odborný výraz, sport, Futsal, pojem, slovo, význam pojmu, formulace, co znamená, význam slova, synonymum, termín, názvosloví, co to je, slovník, vysvětlení, přesný výraz


Pojem Futsal je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Futsal?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Futsal je halová obdoba fotbalu. Vznikl v Brazílii původně jako sport fotbalových veteránů. Po fotbalové kariéře se přemístili hráči z trávníků do menších ploch, do hal. Název futsal vznikl ze španělských nebo portugalských slov FUTbol nebo FUTebol a ze španělského nebo francouzského výrazu pro sál - SALon nebo SALa. V češtině se tato hra často nesprávně nazývá sálová kopaná nebo halový fotbal, což jsou však jiné sporty.

Hledejte v dalších zdrojích

Najít výraz Futsal ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Futsal na Youtube

Najít termín Futsal ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat termín Futsal ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Futsal ve Wikizdrojích

Najít termín Futsal ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Futsal například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Teďka už zajisté víte jaký je přesný význam slova Futsal? resp. co vlastně znamená slovo Futsal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Futsal, odpověď na dotaz co je to Futsal?. Víte např. kdo to je Dalida? Znáte a víte kdo je Anna Polívková? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie sport. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Osvěžte si plochu vaše počítače tím, že na ni umístíte nějakou pěknou tapetu. Vyberte si z mnoha kategorií o květin až po tapety aut.