Co je to?
Definice výrazu Finále. Co znamená odborný pojem Finále z kategorie Sport?

Co je Finále?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Finále?

Finále je pojem pocházející z italštiny. Jeho základním významem je poslední nebo koncový.
Slovo finále se užívá v různých oblastech života, velmi často je používáno především ve sportu. Zde označuje poslední zápas nebo vrchol nějaké sportovní akce. Toto vyvrcholení bývá často slavnostním aktem, kterým se právě tato sportovní akce zakončuje.


Co je to Finále? Význam slova, termín, Definice výrazu Finále. Co znamená odborný pojem Finále z kategorie Sport?

Chyby vyhrazeny. Text napsán pro Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Finále? s vašimi kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Termín Finále je v sekci sport

Klíčová slova: sport, termín, popis, informace, vysvětlení, heslo, význam slova, co je to Finále?, terminologie, přesný výraz, synonymum, názvosloví, odborné názvosloví, přesný význam, slovník, terminus technicus, význam pojmu, lexikon


Pojem Finále je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Finále? Odborný výraz, termín, definice slova z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Finále je ve sportu sportovní závěrečný střet či utkání nejúspěšnějších účastníků (jednotlivých sportovců nebo celých týmů) na konci turnaje nebo sezóny. Vítěz finále je vítězem celého turnaje popř. mistr sezóny. Účastníci se do finále musí probojovat přes K.O.-Systém, při kterém v zápasech postupně vypadávají týmy nebo jednotlivci, kteří dané utkání prohrají - výherce pak postupuje do dalšího kola až se nakonec poslední utkají ve finále. Pokud se jedná o finále, do kterého postupují pouze dva soupeři, kteří v semifinále porazili každý jednoho soupeře, tak tito soupeři, kteří prohráli sehrají tzv. "malé finále", které je vlastně bojem o třetí místo.

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledat termín Finále ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Finále na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Finále ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat frázi Finále ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Finále ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Finále ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Finále například v Microsoft Bing, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Teďka již bezesporu víte co znamená Finále? resp. jaký je význam pojmu Finále? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Finále, odpověď na dotaz co je to Finále?. Víte např. kdo to je Miloš Zeman? Znáte a víte kdo je Miroslav Toman? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v sport. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.