Co je to?
Definice výrazu, termínu Fair play. Co znamená odborný pojem Fair play z kategorie Sport?

Co je Fair play?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Fair play?

Fair play, pojem převzatý z angličtiny, znamená v překladu čistou nebo rovnou hru. Jde o sportovní chování, ke kterému patří dodržování všech sportovních pravidel, čestné chování, pomoc soupeřům v případě nouze a podobně. Patří sem i přiznání porážky, klid a profesionalita.
Pojem fair play souvisí již se sportovním kláním ve starověkém Řecku. Na olympijských hřištích byl fair play přístup považován za důležitější než samotné vítězství. K dodržování pravidel se sportovec zavazoval přísahou. Podobný kodex uznávali také středověcí rytíři.


Co je to Fair play? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Fair play. Co znamená odborný pojem Fair play z kategorie Sport?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Napsáno redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Fair play se známými na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Fair play je v kategorii sport

Klíčová slova: popis, terminus technicus, odborný výraz, vysvětlení, názvosloví, sport, wiki, význam slova, formulace, terminologie, lexikon, definice, heslo, definice pojmu, synonymum, odborné názvosloví, termín, co je to Fair play?


Pojem Fair play je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Fair play? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Fair play [fér plej] (z angličtiny, znamená rovná hra, čistá hra) je základním předpokladem sportovního zápolení, které obsahuje dodržování pravidel, sportovní chování, pomoc druhému závodníkovi atd. Prokázání fair play je, když sportovec např. úmyslně ohrozí své umístění/bodování v závodě, aby pomohl jinému závodníkovi, kterého postihla nečekaná komplikace, ale také uznání porážky a celkové klidné a profesionální vystupování.

Další zdroje informací o slovu Fair play

Vyhledat slovo Fair play ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Fair play ve Wikizdrojích

Najít výraz Fair play na Google obrázcích

Zkusit najít slovo Fair play ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Fair play ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Fair play ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Fair play například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Právě nyní již víte co je to Fair play? resp. co přesně znamená slovo Fair play? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Fair play, odpověď na dotaz co je to Fair play?. Víte např. kdo to je Brand manager? Znáte a víte kdo je Henri Becquerel? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. podle různých oborů. Můžete se proto pokusit najít heslo Fair play i v jiné sekci než v sport. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.