Co je to?
Definice výrazu, termínu Exhibice. Co znamená odborný pojem Exhibice z kategorie Sport?

Co je Exhibice?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Exhibice

Exhibice je pojem pocházející z latiny. Označuje se tak určité předvedení nebo ukázka neobvyklého nebo mimořádného výkonu člověka. Ve sportu se často vyskytuje exhibiční vystoupení, které následuje po konci utkání nebo jiné sportovní soutěže.
Exhibice nese označení také podle druhu sportu. Někdy je takto označováno celé utkání nebo dokonce celá série sportovních událostí.


Co je to Exhibice? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Exhibice. Co znamená odborný pojem Exhibice z kategorie Sport?

Omlouváme se za případné neaktuální údaje a pravopisné chyby na webových stránkách. Snažíme se neustále zlepšovat obsah a kvalitu stránek, a vaše zpětná vazba je pro mě velmi důležitá. Děkujeme za pochopení.Napsáno redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice slova Exhibice? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Exhibice je v kategorii sport

Klíčová slova: přesný význam, Exhibice, odborný výraz, pojem, synonymum, popis, informace, terminologie, lexikon, sport, termín, slovník, odborné názvosloví, definice pojmu, wiki, co to je, slovo, vysvětlení


Pojem Exhibice je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Exhibice?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Exhibice (lat. z exhibeo, vyzvedávám, předvádím) je ukázka, předvedení, demonstrace nějakého mimořádného nebo vynikajícího lidského výkonu. Může to být:

♦ exhibiční vystoupení – například v některých odvětvích sportu, zde obvykle až po ukončení sportovních soutěží jako je kupříkladu krasobruslení (krasobruslařská exhibice) nebo gymnastika.
♦ přátelské utkání – sportovní utkání, například NHL All-Star Game v hokeji či tenisová „Bitva povrchů“
♦ v přeneseném významu – okázalé vystupování, jednání, předvádění sebe sama (záměrně přehnané chování), které má za cíl na dotyčného upoutat zájem či pozornost jeho okolí

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Najít slovo Exhibice na Google obrázcích

Vyhledat termín Exhibice ve Wikizdrojích

Vyhledat výraz Exhibice ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Exhibice ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Exhibice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Exhibice ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Exhibice například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Exhibice? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Exhibice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Exhibice, odpověď na dotaz co je to Exhibice?. Víte např. kdo to je Eskymák? Znáte a víte kdo je Nikola Buranská? Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. v různých oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na zajímavosti, významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.