Co je to?
Odborný výraz, definice slova Derby. Co znamená pojem Derby z kategorie Sport?

Co je Derby?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Derby

Derby je název zvláštního druhu utkání. Odehrává se v kolektivních sportech a je založeno na soupeření týmů, kteří jsou tradičními protivníky. Často se jedná o týmy ze stejné oblasti a jejich zápas bývá velmi pozorně sledován jak jejich příznivci, tak médii.
Vzhledem k tomu že se fanoušci obou týmů dostávají do ostrých konfliktů, dohlížejí na derby i bezpečnostní složky. Samotný název pochází od jména zakladatele významného dostihového závodu, hraběte z Derby.


Co je to Derby? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Derby. Co znamená pojem Derby z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Derby s vašimi známými a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Termín Derby se nachází v sekci sport

Klíčová slova: názvosloví, definice pojmu, heslo, informace, Derby, přesný význam, sport, význam pojmu, co je to Derby?, terminologie, formulace, přesný výraz, popis, význam slova, wiki, význam, definice, slovník


Pojem Derby je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Derby? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Derby je označení pro utkání v kolektivním sportu, ve kterém proti sobě nastupují týmy, mezi nimiž vládne tradiční rivalita. Zpravidla jde o kluby z jednoho města nebo regionu. Zápasy bývají ostře sledovány sdělovacími prostředky a fanoušky (rekordní fotbalová návštěva pochází z derby Flamenga a Fluminense FC na Estádio do Maracanã 12. prosince 1963, kam přišlo 194 603 diváků), kterým může prohra v derby zkazit i jinak vydařenou sezónu. V pohotovosti bývají také bezpečnostní složky, protože mezi oběma tábory příznivců často dochází k násilnostem.

Hledejte výraz Derby v dalších zdrojích

Zkusit najít heslo Derby ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat výraz Derby ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Derby ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Derby ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Derby ve Wikislovníku

Najít slovo Derby ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Derby například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve videích na Youtube, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Derby? resp. co je to Derby? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Derby, odpověď na dotaz co je to Derby?. Víte např. kdo to je Bigoš? Znáte a víte kdo je Ester Sátorová? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Radíme proto zkusit hledat pojem Derby v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je sport. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Nejjednodušší způsob oživení pracovní plochy vašeho Windows, Androidu nebo jiného operačního systému je změna pozadí. Navštivte partnerskou stránku a vybírejte se stovek tapet přírody, Vesmíru apod.