Co je to?
Odborný výraz, definice slova Curling. Co znamená pojem Curling z kategorie Sport?

Co je Curling?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Curling?

Curling je zimní sport provozovaný na ledě a olympijská disciplína. Hrají proti sobě dva čtyřčlenné týmy, jejichž úkolem je dopravit zaoblené kameny o váze cca 20 kg do vyznačeného kruhu. K pohybu kamenů slouží rychlé metení ledu koštětem. Hráči musí mít protiskluzovou obuv. Počátky curlingu sahají do západní Evropy, vznikl asi v 16. století ve Skotsku.


Co je to Curling? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Curling. Co znamená pojem Curling z kategorie Sport?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Sepsáno redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Curling s vašimi známými a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Curling se nachází v sekci sport

Klíčová slova: sport, definice pojmu, sport, informace, vysvětlení, co je to Curling?, názvosloví, slovník, co to je, přesný výraz, odborný výraz, wiki, definice, Curling, pojem, terminus technicus, synonymum, slovo


Pojem Curling je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Curling?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Curling je týmový sport, ve kterém se hráči snaží dopravit po ledu své kameny co nejpřesněji do vyznačeného prostoru.

Pro další informace o termínu Curling zkuste tyto odkazy

Hledat videa s názvem Curling na Youtube

Hledat heslo Curling na Google.cz

Hledat pojem Curling ve vyhledávači Qwant

Hledat termín Curling ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat heslo Curling na Google obrázcích

Zkusit najít výraz Curling ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Curling například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikizdrojích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Curling? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Curling? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Curling, odpověď na dotaz co je to Curling?. Víte např. kdo to je Pavel Horňák? Znáte a víte kdo je Gigi Hadid? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. podle různých oborů. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je sport. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.