Co je to?
Definice výrazu, termínu Carving. Co znamená odborný pojem Carving z kategorie Sport?

Co je Carving?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Carving

Carving je lyžařská technika a druh sjezdového lyžování. Je založený na jízdě po hranách, carvování, při níž se využívá aktivně jak vnitřní, tak vnější lyže. Lyže mají speciální tvar a materiál uzpůsobený tak, aby se samy lehce přizpůsobovaly zatáčení. Lyžaři stačí správně zahranit a lyže už samy navádějí do oblouku.
Carvingový tvar lyží znamená, že špička i pata lyží jsou podstatně širší než samotný střed lyže a lyže jsou kratší. Při této technice se neužívá smyků, takže za lyžařem zůstávají na sněhu jen vyjeté koleje. Jedná se o styl, který je vhodný i pro začátečníky, základy jsou velice jednoduché. Carvingové lyže se širokou špičkou se lépe vedou do zatáček, zastavení je snadné. Velkou výhodou je i vysoká stabilita.


Co je to Carving? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Carving. Co znamená odborný pojem Carving z kategorie Sport?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Carving je v kategorii sport

Klíčová slova: terminus technicus, význam pojmu, slovo, pojem, wiki, heslo, přesný výraz, lexikon, formulace, popis, co je to Carving?, synonymum, informace, terminologie, přesný význam, termín, definice pojmu, odborné názvosloví


Pojem Carving je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít slovo Carving ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Carving ve Wikislovníku

Hledat heslo Carving ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Carving ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Carving ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Carving ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Carving například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve fulltextu Yahoo.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teďka již bezesporu víte co je to Carving? resp. jaký je význam pojmu Carving? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Carving, odpověď na dotaz co je to Carving?. Víte např. kdo to je Básník? Znáte a víte kdo je Jeřábník? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje popisy termínů, významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Chcete zatraktivnit vzhled vašeho tabletu, mobilního telefonu nebo počítače? Nejrychlejším a nejlevnějším způsobem je změna pozadí pracovní plochy. Na naši partnerské stránce naleznete populární tapetu ledovec, romantickou chatrč případně tapety zvířátek.