Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Bouldering. Co znamená pojem Bouldering z kategorie Sport?

Co je Bouldering?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Bouldering

Bouldering je jeden z druhů sportovního lezení. Je ho možno provozovat na nižších skalách nebo blocích, lezec se při něm pohybuje pouze několik metrů nad zemí. Leze se bez lana, k vybavení patří pouze lezecké boty, podložka bránící zranění při pádu, kobereček pro očištění bot, popř. magnezium na ruce (ne však na pískovci, tam je zakázáno).
Pro bouldering nemusí mít lezec zkušenosti, je tedy vhodný i pro začátečníky.


Co je to Bouldering? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Bouldering. Co znamená pojem Bouldering z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost poskytovaných informací. Text vytvořen pro server Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Bouldering? Potom se o definici podělte s kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Bouldering se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: terminologie, lexikon, odborný výraz, slovo, odborné názvosloví, definice, wiki, Bouldering, přesný výraz, význam pojmu, terminus technicus, pojem, názvosloví, informace, sport, co je to Bouldering?, sport, co to je


Pojem Bouldering je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Bouldering?

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bouldering je druh lezení provozovaný bez lana na malých skalních blocích nebo nízkých skalách několik metrů nad zemí. Název pochází z anglického slova boulder („balvan“). V současnosti získává velkou popularitu hlavně u začínajících lezců, mj. i díky své nenáročnosti na vybavení a zkušenosti.

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit najít heslo Bouldering ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Bouldering ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Bouldering ve Wikislovníku

Najít výraz Bouldering ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít slovo Bouldering ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Bouldering na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Bouldering například ve vyhledávači Seznam.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka již bezesporu víte co znamená Bouldering? resp. jaký je význam pojmu Bouldering? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bouldering, odpověď na dotaz co je to Bouldering?. Víte např. kdo to je Rudolf Battěk? Znáte a víte kdo je Renata Langmannová? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než sport). Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.