Co je to?
Odborný výraz, definice slova Biologický pas. Co znamená slovo Biologický pas z kategorie Sport?

Co je Biologický pas?

Co znamená termín Biologický pas? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Biologický pas je označení pro jeden z novějších způsobů odhalování dopingu. Podstatou je dlouhodobé sledování individuálních hodnot získaných z krve a moči. Zakázané látky ovlivňují biologické parametry, což se projevuje právě při dlouhodobém sledování. Pravidelná analýza krve a moči za stejných podmínek odhaluje výkyvy, které by mohly být způsobeny právě užíváním dopingu.
Odběry se provádějí čtyřikrát ročně, sleduje se očekávaný vývoj a objevují se veškeré abnormality. Ty pak zkoumají alespoň tři odborníci, kteří anonymně rozhodují o tom, zda se jedná o doping nebo onemocnění. Rozhodnutí musí být jednomyslné.


Co je to Biologický pas? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Biologický pas. Co znamená slovo Biologický pas z kategorie Sport?

Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Tento text (Biologický pas) můžete sdílet s přáteli na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Heslo Biologický pas patří do kategorie sport

Klíčová slova: význam, definice pojmu, sport, co je to Biologický pas?, přesný význam, odborný výraz, lexikon, odborné názvosloví, informace, termín, popis, význam slova, co to je, heslo, terminologie, slovník, význam pojmu, názvosloví


Pojem Biologický pas je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Biologický pas doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledat termín Biologický pas ve vyhledávači Yandex

Hledat pojem Biologický pas ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Biologický pas ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Biologický pas na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Biologický pas ve Wikimedia Commons

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Biologický pas ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Biologický pas například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve Wikipedii nebo v Lingea slovnících.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Biologický pas? resp. jaký je význam slova Biologický pas? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Biologický pas, odpověď na dotaz co je to Biologický pas?. Víte např. kdo to je Astronom? Znáte a víte kdo je Bohumil Kartous? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledání odborného pojmu Biologický pas i v jiné kategorii než je sekce sport. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?