Co je to?
Definice výrazu Bikram jóga. Co znamená odborný pojem Bikram jóga z kategorie Sport?

Co je Bikram jóga?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Bikram jóga

Bikram jóga, původně anglicky Hot Yoga, je speciální cvičební program. Trvá 90 minut a skládá se z 26 pozic Hatha jógy. Ty jsou doplněny dvěma dechovými cvičeními. Cvičí se v teplé místnosti, kde je 42 stupňů Celsia. Pořadí jednotlivých cviků je vždy stejné.
Přínos této metody nebyl vědecky prokázán a je sporný. Název Bikram jóga je odvozen od jména jejího tvůrce Bikrama Choudhuryho.


Co je to Bikram jóga? Význam slova, termín, Definice výrazu Bikram jóga. Co znamená odborný pojem Bikram jóga z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Bikram jóga je v sekci sport

Klíčová slova: odborný výraz, význam pojmu, význam slova, terminus technicus, slovník, pojem, slovo, vysvětlení, heslo, názvosloví, synonymum, co to je, formulace, Bikram jóga, přesný výraz, význam, terminologie, definice pojmu


Pojem Bikram jóga je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Bikram jóga?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Bikram jóga, častokrát také označovaná jako tzv.„horká jóga“ nebo i u nás často anglicky „Hot Yoga“, je dynamický 90 minutový program 26 póz Hatha jógy (fyzické jógy) a dvou dýchacích cvičení v sále vyhřátém na 42 °C. Každá z těchto póz systematicky připravuje tělo na pózu následující, pořadí se nikdy nemění. Kontroverzní prohlášení samotného tvůrce o obrovských přínosech této metody pro lidské tělo vědecké výzkumy opakovaně vyvrátily.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat výraz Bikram jóga na Google obrázcích

Najít slovo Bikram jóga ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Bikram jóga ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Bikram jóga ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Bikram jóga ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat heslo Bikram jóga ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Bikram jóga například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Nyní už nejspíš víte co je to Bikram jóga? resp. jaký je přesný význam slova Bikram jóga? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Bikram jóga, odpověď na dotaz co je to Bikram jóga?. Víte např. kdo to je Petr Hladík? Znáte a víte kdo je Nikola Uhlířová? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto hledat termín Bikram jóga hledat i v jiných kategoriích (než sport). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na popisy termínů, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.