Co je to?
Odborný výraz, definice slova Biatlon. Co znamená pojem Biatlon z kategorie Sport?

Co je Biatlon?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Biatlon?

Biatlon je zimní sport, který kombinuje běh na lyžích a střelbu z malorážky. Biatlon se rozděluje do několika disciplín mezi které patří vytrvalostní závod (muži 20 km, ženy 15 km), sprint (muži 10 km, ženy 7,5 km), stíhací závod (muži 12,5 km, ženy 10 km), závod s hromadným startem (muži 15 km, ženy 12,5 km), čtyřčlenná štafeta (muži 7,5 km, ženy 6 km) a závod smíšených dvojic. Nejúspěšnější českou biatlonistkou je Gabriela Koukalová.


Co je to Biatlon? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Biatlon. Co znamená pojem Biatlon z kategorie Sport?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Text vytvořen pro server Superia.cz

Text s definicí výrazu Biatlon doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Biatlon se nachází v sekci sport

Klíčová slova: definice pojmu, synonymum, vysvětlení, co znamená, názvosloví, přesný význam, co to je, formulace, definice, slovník, informace, heslo, pojem, wiki, terminus technicus, význam pojmu, terminologie, odborný výraz


Pojem Biatlon je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Biatlon píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Biatlon je zimní sport, kombinující běh na lyžích a střelbu z malorážné pušky. Existuje také letní biatlon, kde běh na lyžích nahrazuje běžný běh, jízda na kolečkových lyžích apod. Třetím, poněkud méně obvyklým odvětvím, je tzv. skiarc, neboli lukostřelecký biatlon, kde je střelba z malorážné zbraně zaměněna za střelbu z luku. Biatlon se běžně provozuje v asi dvou desítkách zemí, z nichž dlouhodobě jsou na čele světového žebříčku Francouzi, Němci a Norové, dále pak Češi, Rusové, Ukrajinci a další.

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Biatlon ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Biatlon ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat termín Biatlon ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Biatlon na Google.cz

Najít výraz Biatlon ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Biatlon na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Biatlon například ve ruském vyhledávači Yandex, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Teď už víte co je to Biatlon? resp. co označuje slovo Biatlon? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Biatlon, odpověď na dotaz co je to Biatlon?. Víte např. kdo to je Petr Štěpán? Znáte a víte kdo je Rihanna? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v sport. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.