Co je to?
Definice výrazu Aikido. Co znamená odborný pojem Aikido z kategorie Sport?

Co je Aikido?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Aikido?

Aikido je název pro umění sebeobrany, pocházející z Japonska. Základem této nauky je celkový rozvoj jedince, který aikido cvičí - jak po stránce fyzické, tak psychické. Cílem je hledání harmonie, ne samotný boj, soutěživost nebo soupeření.
Jeho počátky sahají již do devátého století. Za tvůrce aikida je označován Kišomaru Uešiba. Aikido se později rozšířilo i mimo území Japonska, v Evropě byla jednou z prvních zemí aikida Francie. Aikidu se často věnují judisté nebo karatisté po ukončení své kariéry, protože aikido nevyžaduje tolik svalového vypětí a přitom má podobné principy. Mohou být použity i zbraně jako nůž nebo dřevěný meč či tyč. Velkým propagátorem aikida je například herec Steven Seagal.


Co je to Aikido? Význam slova, termín, Definice výrazu Aikido. Co znamená odborný pojem Aikido z kategorie Sport?

Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Aikido můžete samozřejmě sdílet s ostatními na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo Aikido je v sekci sport

Klíčová slova: definice, co znamená, popis, sport, co to je, slovo, slovník, synonymum, lexikon, informace, terminologie, přesný výraz, význam slova, odborné názvosloví, formulace, význam, pojem, heslo


Pojem Aikido je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Aikido? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Aikido je japonské umění sebeobrany. Je založeno na myšlence neagresivity, rozvíjí cvičícího jedince po fyzické i psychické stránce.

Pro další informace o termínu Aikido zkuste tyto odkazy

Hledat výraz Aikido na Google.cz

Najít termín Aikido ve vyhledávači Yahoo

Hledat výraz Aikido na Google obrázcích

Hledat heslo Aikido ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat slovo Aikido ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Aikido ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Aikido například ve Wikislovníku, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Aikido? resp. co to je Aikido? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Aikido, odpověď na dotaz co je to Aikido?. Víte např. kdo to je Morfeus? Znáte a víte kdo je Eva Holubová? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než sport). Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.