Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo UNESCO. Co znamená pojem UNESCO z kategorie Politika?

Co je UNESCO?

Co znamená pojem, definice termínu UNESCO?

Organizace usilující o mezinárodní spolupráci v oblasti výchovy, vědy a kultury. Spadá pod Organizaci spojených národů a na starosti si bere pět oborů lidské činnosti: vzdělávání, sociální a humanitní vědy, přírodní vědy, kulturu, komunikaci a výměnu informací. Mezinárodní projekty UNESCO se snaží podporovat mírové řešení konfliktů a ochranu lidských práv všude na Zemi, šířit vzdělání, chránit kulturní památky a přírodní bohatství naší planety.


Co je to UNESCO? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo UNESCO. Co znamená pojem UNESCO z kategorie Politika?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte text pojmu UNESCO s vašimi kamarády, známými a přáteli na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem UNESCO se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: slovník, popis, heslo, terminus technicus, politika, terminologie, co to je, lexikon, synonymum, slovo, informace, pojem, termín, definice, co je to UNESCO?, význam, odborný výraz, co znamená


Pojem UNESCO je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem UNESCO? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu (anglicky United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) je jedna z 15 mezistátních odborných organizací (agentur) OSN. Sídlí v Paříži. Organizace má 195 členských zemí, poslední z nich (v tomto případě autonomní území), která je v současnosti v procesu přijetí, je Palestina. Spojené státy americké, Izrael a Kanada zareagovaly pozastavením svých příspěvků této organizaci s tím, že probíhající konflikt má být řešen vyjednáváním. 2. ledna 2019 byla zveřejněna informace, že USA a Izrael z UNESCO vystoupily.

Další zdroje informací o slovu UNESCO

Hledat termín UNESCO ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít UNESCO na Google obrázcích

Najít heslo UNESCO ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem UNESCO ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem UNESCO ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo UNESCO ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo UNESCO například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to UNESCO? resp. co se vlastně skrývá pod slovem UNESCO? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu UNESCO, odpověď na dotaz co je to UNESCO?. Víte např. kdo to je Konstantin von Neurath? Znáte a víte kdo je Jidáš? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. podle různých oborů. Zkuste hledat odborný výraz UNESCO i v jiné sekci než je kategorie politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.