Co je to?
Odborný výraz, definice slova Studená válka. Co znamená pojem Studená válka z kategorie Politika?

Co je Studená válka?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Studená válka

Studená válka je termín použitý poprvé na konci druhé světové války anglickým spisovatelem a novinářem Georgem Orwellem, který tak nazval falešný mír, ideologický střet mezi západními mocnostmi a Sovětským svazem.
Studená válka, cold war, patří do světa, ve kterém neustále hrozí jaderná válka a mír může být kdykoli porušen.


Co je to Studená válka? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Studená válka. Co znamená pojem Studená válka z kategorie Politika?

Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Studená válka se nachází v sekci politika

Klíčová slova: odborné názvosloví, wiki, slovník, definice pojmu, co je to Studená válka?, význam, politika, popis, slovo, názvosloví, pojem, terminus technicus, co to je, co znamená, termín, definice, lexikon, terminologie


Pojem Studená válka je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Studená válka? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Studená válka (anglicky Cold War, rusky холодная война) probíhala zhruba v letech 1947–1991. Byl to stav politického a vojenského napětí mezi komunistickými státy, zejména Sovětským svazem (SSSR) a jeho satelitními státy a spojenci, a západním světem, zejména Spojenými státy americkými (USA) a jejich spojenci.

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít výraz Studená válka ve Wikizdrojích

Hledat frázi Studená válka ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít termín Studená válka ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Studená válka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Studená válka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem Studená válka ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Studená válka například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google obrázcích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Nyní už nejspíš víte co je to Studená válka? resp. jaký je přesný význam slova Studená válka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Studená válka, odpověď na dotaz co je to Studená válka?. Víte např. kdo to je Právník? Znáte a víte kdo je Amber Heard? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Syn, sytý, sýr ... Dokázali byste z hlavy vyjmenovat všechna vyjmenovaná slova po S?