Co je to?
Definice odborného termínu, slova Referendum. Co znamená pojem Referendum z kategorie Politika?

Co je Referendum?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Referendum?

Referendum neboli všelidové hlasování je jedním z nástrojů přímé demokracie. V referendu mají všichni občané možnost rozhodnout o zákonodárných nebo výkonných otázkách. Referendum je platné, když se dostaví předem stanovené procento oprávněných hlasujících. Referendum může být celostátní nebo krajské či místní.


Co je to Referendum? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Referendum. Co znamená pojem Referendum z kategorie Politika?

Omlouváme se, ale nezaručujeme úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Text vytvořen pro Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Referendum? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Referendum patří do sekce politika

Klíčová slova: pojem, formulace, terminus technicus, politika, termín, wiki, definice, přesný výraz, odborný výraz, význam, Referendum, terminologie, co znamená, slovo, odborné názvosloví, co je to Referendum?, co to je, informace


Pojem Referendum je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Referendum píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Referendum někdy též plebiscit, česky také všelidové hlasování, je rozhodnutí všech občanů nebo i všech obyvatel v otázkách zákonodárných nebo výkonných.
Referendum je jednou z forem přímé demokracie. V referendu se však obvykle nehlasuje o osobách, čímž se liší od voleb. V některých případech mohou autoritářští vůdci státu využívat referenda k legitimizaci své moci (schválení převratu, prodloužení funkčního období; k tomu přistoupili nejnověji např. vládci některých zemí Střední Asie či v roce 2014 Vladimir Putin po anexi Krymu).

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Vyhledat pojem Referendum ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Referendum ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Referendum ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Referendum na Google obrázcích

Hledat pojem Referendum ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Referendum na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Referendum například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Na této webové stránce jste se dozvěděli co je to Referendum? resp. co znamená slovo Referendum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Referendum, odpověď na dotaz co je to Referendum?. Víte např. kdo to je Vymaštěnec? Znáte a víte kdo je Šejdíř? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na popisy termínů, slovníková hesla, zajímavosti, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.