Co je to?
Výraz, termín, definice slova Obstrukce. Co znamená odborný pojem Obstrukce z kategorie Politika?

Co je Obstrukce?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Obstrukce

Obstrukce je pojem s více významy. Může se objevovat v oblasti politiky, především politických jednání, kde označuje takový způsob projevu, jehož cílem je znemožnit nebo narušovat průběh jednání.
Obstrukcí může být například dlouhý nezáživný proslov, nesmyslné návrhy, hluk nebo odchod části hlasujících. Jiný význam má slovo obstrukce v oblasti lékařství, kdy se jedná o uzávěr či neprůchodnost, například u dýchacích cest nebo části trávicí soustavy.


Co je to Obstrukce? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Obstrukce. Co znamená odborný pojem Obstrukce z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici pojmu Obstrukce sdílejte s rodinou a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Obstrukce je v kategorii politika

Klíčová slova: názvosloví, informace, přesný význam, odborný výraz, Obstrukce, formulace, politika, přesný výraz, co znamená, co to je, odborné názvosloví, popis, heslo, pojem, definice, slovo, vysvětlení, význam


Pojem Obstrukce je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Obstrukce? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Obstrukce je v politice úmyslné a plánované jednání, které má za úkol narušit nebo znemožnit nějaké jednání, akci, administrativní proces atp. Příkladem je parlamentní obstrukce, kterou obvykle provádí opozice v situaci, kdy chce znemožnit parlamentní projednání nějakého bodu, resp. zabránit schválení nějakého zákona. Obvykle se provádí formou nekonečných proslovů, hlukem, předkládáním nesmyslných nebo protichůdných návrhů, odchodem poslanců ze sněmovny apod.

Jiné informační zdroje o pojmu Obstrukce

Najít pojem Obstrukce ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Obstrukce na Google obrázcích

Hledat slovo Obstrukce na Google.cz

Zkusit najít slovo Obstrukce ve vyhledávači Qwant

Najít termín Obstrukce ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat videa s názvem Obstrukce na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Obstrukce například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Na této webové stránce jste se dozvěděli co znamená Obstrukce? resp. co znamená slovo Obstrukce? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Obstrukce, odpověď na dotaz co je to Obstrukce?. Víte např. kdo to je Klára Cibulková? Znáte a víte kdo je Technical writer? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Obstrukce i jinde než v sekci než v politika. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zajímáte se o auta? Pak pro určitě znáte zkratku SUV, TSI nebo TDI. Pokud je neznáte, podívejte se na spřátelený web který obsahuje tisíc nejrůznějších zkratek.