Co je to?
Odborný výraz, definice slova Nezisková organizace. Co znamená slovo Nezisková organizace z kategorie Politika?

Co je Nezisková organizace?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Nezisková organizace

Nezisková organizace je takový druh organizace, která nevytváří zisk, nemůže tedy sloužit k obohacení majitelů, zakladatelů či správců. Pokud zisk vytvoří, je povinna využít ho pro další rozvoj organizace a naplňování stanovených cílů.
Nejedná se tedy o podnikatelský subjekt ani obchodní společnost. Většinou jde o spolky, kluby, zájmová a občanská sdružení, která si vytvářejí skupiny občanů nebo komunity k naplnění konkrétních záměrů.


Co je to Nezisková organizace? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Nezisková organizace. Co znamená slovo Nezisková organizace z kategorie Politika?

Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Text vytvořen pro Superia.cz

Tento text (Nezisková organizace) můžete sdílet s přáteli na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Nezisková organizace patří do kategorie politika

Klíčová slova: slovník, Nezisková organizace, definice, co to je, termín, definice pojmu, informace, slovo, co znamená, vysvětlení, synonymum, přesný význam, co je to Nezisková organizace?, lexikon, politika, politika, názvosloví, pojem


Pojem Nezisková organizace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Nezisková organizace? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Nezisková organizace je organizace (právnická osoba), která nevytváří zisk k přerozdělení mezi své vlastníky, správce nebo zakladatele. Zisk sice může vytvořit, ale musí ho zase vložit zpět do rozvoje organizace a plnění jejího poslání. Neziskové organizace tedy nejsou obchodní společností ani jiným podnikatelským subjektem. Zakládají se za účelem uspokojení konkrétních potřeb občanů a komunit. Prostor pro neziskové organizace je proto značně široký, patří sem jak různé organizační složky státu, občanská sdružení a spolky nebo i neziskové organizace typu obchodních společností (družstva, společenství vlastníků jednotek).

Více informací o slovu Nezisková organizace doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat výraz Nezisková organizace ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít heslo Nezisková organizace na Google obrázcích

Hledat heslo Nezisková organizace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Nezisková organizace na Youtube

Najít termín Nezisková organizace ve fulltextu Seznam.cz

Hledat frázi Nezisková organizace ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Nezisková organizace například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď už víte co je to Nezisková organizace? resp. co označuje slovo Nezisková organizace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Nezisková organizace, odpověď na dotaz co je to Nezisková organizace?. Víte např. kdo to je Johan Cruijff? Znáte a víte kdo je Věra Galatíková? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledat odborný výraz Nezisková organizace i v jiné sekci než je kategorie politika. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.