Co je to?
Definice odborného termínu, slova Monarchismus. Co znamená pojem Monarchismus z kategorie Politika?

Co je Monarchismus?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Monarchismus

Monarchismus, jinak také nazývaný roajalismus, je politické zaměření, které za ideální společenské uspořádání považuje monarchii. To, jak se v zemi monarchismus projevuje, je závislé na historickém a politickém vývoji dotčených zemí.
U nás představuje zástupce monarchismu hnutí Koruna česká, které se postupně stalo politickou stranou. Má své zastupitele v obcích a vydává vlastní časopis.


Co je to Monarchismus? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Monarchismus. Co znamená pojem Monarchismus z kategorie Politika?

Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Sepsáno redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Monarchismus sdílet s kolegy prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Výraz Monarchismus patří do sekce politika

Klíčová slova: co je to Monarchismus?, terminologie, přesný význam, heslo, synonymum, politika, odborné názvosloví, vysvětlení, co znamená, pojem, přesný výraz, informace, termín, co to je, politika, terminus technicus, lexikon, wiki


Pojem Monarchismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Monarchismus? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Monarchismus (respektive royalismus/roajalismus) je politický směr upřednostňující jako společenské uspořádání monarchii. Konkrétní podoba monarchismu závisí na politické situaci a historii jednotlivých států.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít frázi Monarchismus ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Monarchismus ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít heslo Monarchismus ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Monarchismus na Youtube

Zkusit najít pojem Monarchismus ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Monarchismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Monarchismus například v Google obrázcích, v Lingea slovnících, ve Wikizdrojích, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Teďka už zajisté víte jaká je definice termínu Monarchismus? resp. co vlastně znamená slovo Monarchismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Monarchismus, odpověď na dotaz co je to Monarchismus?. Víte např. kdo to je Pupkáč? Znáte a víte kdo je Ivan Sviták? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto termín Monarchismus hledat i v jiných kategoriích (než politika). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.