Co je to?
Výraz, termín, definice slova MeToo. Co znamená odborný pojem MeToo z kategorie Politika?

Co je MeToo?

Co znamená pojem, definice termínu MeToo?

MeToo je název kampaně, která má upozorňovat na problematiku sexuálního obtěžování. Svůj prostor zde najdou oběti sexuálního napadení i obtěžování.
MeToo v překladu znamená já taky a velmi rychle se rozšířila a stala populární prostřednictvím médií a sociálních sítí. Jejím počátkem byla aféra amerického producenta H. Weinsteina a dostala se i do Evropy. Obviněných je stále více, patří k nim velmi známé osobnosti.


Co je to MeToo? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova MeToo. Co znamená odborný pojem MeToo z kategorie Politika?

Uvedené informace jsou bez záruky. Sepsáno redaktory Superia.cz

Definici pojmu MeToo sdílejte s rodinou a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem MeToo je v kategorii politika

Klíčová slova: informace, definice, odborné názvosloví, formulace, odborný výraz, co znamená, význam slova, vysvětlení, co je to MeToo?, politika, termín, definice pojmu, přesný výraz, pojem, terminologie, přesný význam, význam pojmu, terminus technicus


Pojem MeToo je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem MeToo? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Hnutí Me Too je společenské hnutí, které bojuje proti sexuálnímu obtěžování a zneužívání, a kde ženy, které byly v minulosti obtěžovány, sdílí své příběhy na sociálních sítích. Poprvé dnes už známá fráze Me Too byla ve stejném kontextu použita aktivistkou a obětí sexuálního zneužití Taranou Burke na svém účtu Myspace v roce 2006.
Hnutí Me Too se začalo šířit kvůli kauze Harveyho Weinsteina, který byl obviněn ze sexuálního zneužívání a násilí na několika desítkách žen, které zaměstnával. Na Weinsteinovy činy upozornil investigativní novinář Ronan Farrow, který za svou reportáž obdržel Pullitzerovu cenu. V říjnu roku 2017 napsala americká herečka Alyssa Milano na Twitter „Pokud by všechny ženy, které byly někdy sexuálně zneužity nebo obtěžovány, napsaly na svou sociální síť „Me too“, možná by si lidé uvědomili závažnost problému.“ Následovaly spousty statusů, mezi nimi například od Gwyneth Paltrow, Jennifer Lawrence, Ashley Judd nebo Uma Thurman.

Pro další informace o termínu MeToo zkuste tyto odkazy

Chraňte své soukromí a hledejte slovo MeToo ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem MeToo ve Wikimedia Commons

Najít slovo MeToo ve fulltextu Seznam.cz

Najít termín MeToo na Google obrázcích

Vyhledat slovo MeToo ve Wikislovníku

Najít výraz MeToo ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo MeToo například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve videích na Youtube, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to MeToo? resp. jaká je definice slova MeToo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu MeToo, odpověď na dotaz co je to MeToo?. Víte např. kdo to je Jöel Veltman? Znáte a víte kdo je Božena Komárková? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. podle různých oborů. Zkuste hledat odborný výraz MeToo i v jiné sekci než je kategorie politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na významy slov, slovníková hesla, definice odborných pojmů, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?