Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Libertarianismus. Co znamená pojem Libertarianismus z kategorie Politika?

Co je Libertarianismus?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Libertarianismus?

Libertarianismus se používá jako pojmenování skupin, jejichž politické přesvědčení je založeno na odmítnutí jakéhokoli donucování a zastává politiku všeobecné svobody a aktivity prostřednictvím dobrovolné aktivity různých spolků a občanských sdružení. Jejich cílem je minimální ovlivňování společnosti ze strany státu, někdy až vyloučení státního řízení.
Libertarianismus je spojován s velmi silnou potřebou svobody bez vlivu politiky. Radikální zastánci těchto myšlenek mohou dospět až k anarchismu.


Co je to Libertarianismus? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Libertarianismus. Co znamená pojem Libertarianismus z kategorie Politika?

Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. I přesto je možné, že jsme některou chybu přehlédli. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Libertarianismus? Potom se o definici podělte s kamarády na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Heslo Libertarianismus se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: popis, vysvětlení, co znamená, odborné názvosloví, synonymum, wiki, význam pojmu, názvosloví, politika, co to je, termín, význam, slovník, definice, přesný význam, pojem, Libertarianismus, terminus technicus


Pojem Libertarianismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Libertarianismus? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Libertarianismus je označení pro skupinu politických ideologií, které odmítají donucování a naopak vyzdvihují politickou i obecnou svobodu a aktivitu skrze dobrovolná občanská sdružení či spolky. Dále se zasazují o společnost s minimálními zásahy státu nebo v krajních případech o společnost zcela bez státního zřízení.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat heslo Libertarianismus ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít slovo Libertarianismus ve Wikizdrojích

Hledat slovo Libertarianismus ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít výraz Libertarianismus ve vyhledávači Yandex

Vyhledat termín Libertarianismus ve Wikislovníku

Hledat výraz Libertarianismus na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Libertarianismus například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Nyní už nejspíš víte jaký je přesný význam slova Libertarianismus? resp. jaký je přesný význam slova Libertarianismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Libertarianismus, odpověď na dotaz co je to Libertarianismus?. Víte např. kdo to je Slibotechna? Znáte a víte kdo je Karel Kosík? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.