Co je to?
Odborný výraz, definice slova Kult osobnosti. Co znamená slovo Kult osobnosti z kategorie Politika?

Co je Kult osobnosti?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Kult osobnosti?

Kult osobnosti vychází z původního latinského termínu pro uctívání. U kultu osobnosti jde o uctívání určitého vůdce hnutí, skupiny, společenství nebo národa. Takové osobnosti bývají přisuzovány zveličené vlastnosti a přehnané zásluhy a uctívání bývá rituální.
Kult osobnosti se vyskytuje v různých společnostech, demokratických i diktaturách. Příčinou vzniku kultu bývá obtížná situace ve společnosti, kde hrozí či probíhá krize, válka nebo revoluce. Vůdčí osobnost se zapojí do řešení a v novém uspořádání si získá moc. Obrovský podíl na stvoření a prosazení kultu osobnosti mají média.


Co je to Kult osobnosti? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Kult osobnosti. Co znamená slovo Kult osobnosti z kategorie Politika?

Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Kult osobnosti patří do kategorie politika

Klíčová slova: význam pojmu, vysvětlení, odborný výraz, heslo, termín, politika, popis, lexikon, odborné názvosloví, co znamená, pojem, slovník, přesný význam, Kult osobnosti, informace, politika, význam slova, význam


Pojem Kult osobnosti je v kategorii politika, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Kult osobnosti dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Kult osobnosti (latinsky cultus = uctívání, ve starších zdrojích též kult osoby) obecně spočívá v glorifikaci (tzn. v tomto případě v neúměrném zveličování zásluh a vlastností) a silně zritualizovaném uctívání vůdčí osobnosti uvnitř určitého hnutí nebo v rámci celé společnosti. Nejčastěji se vyskytoval tento jev ve 20. století, především v diktaturách, výjimkou ale není ani v dnešních demokratických společnostech.

Jiné informační zdroje o pojmu Kult osobnosti

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kult osobnosti ve Wikimedia Commons

Najít pojem Kult osobnosti ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Kult osobnosti ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Kult osobnosti ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat výraz Kult osobnosti ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Kult osobnosti ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Kult osobnosti například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Google překladači, v Google obrázcích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teď už znáte odpověď na otázku jaká je definice termínu Kult osobnosti? resp. co se skrývá pod slovem Kult osobnosti? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kult osobnosti, odpověď na dotaz co je to Kult osobnosti?. Víte např. kdo to je Katolík? Znáte a víte kdo je Gabriela Vermelho? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. podle různých oborů. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než politika). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího slovníková hesla, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.