Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Konspirační teorie. Co znamená pojem Konspirační teorie z kategorie Politika?

Co je Konspirační teorie?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Konspirační teorie?

Konspirační teorie je pojmenování pro domnělé spiknutí. To může být politického nebo trestního charakteru. Často se používá i označení teorie spiknutí. Pojem byl původně neutrálním označením, časem nabyl hanlivého nádechu.
V současnosti jsou konspirační teorie pokusem o vysvětlení nějakých událostí, které jsou označeny jako následek spiknutí, většinou významných činitelů a nositelů moci. Obviněnými bývají např. tajné služby, vládní a politická uskupení, ekonomické skupiny, představitelé obchodních spolků, mimozemšťané a podobně.


Co je to Konspirační teorie? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Konspirační teorie. Co znamená pojem Konspirační teorie z kategorie Politika?

Neručíme za pravdivost poskytovaných informací. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Sdílejte text pojmu Konspirační teorie s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Konspirační teorie se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: politika, slovo, co to je, termín, wiki, terminus technicus, pojem, definice, popis, synonymum, vysvětlení, co znamená, přesný význam, definice pojmu, význam, co je to Konspirační teorie?, terminologie, informace


Pojem Konspirační teorie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Konspirační teorie? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Konspirační teorie (spiklenecká teorie, teorie spiknutí) je původně neutrální označení pro jakékoli tvrzení o kriminálním nebo politickém spiknutí. Termín ale časem nabyl pejorativního významu a je používán téměř výlučně pro odkazování na okrajové teorie, které vysvětlují historické nebo současné události jako výsledek tajného spiknutí skupiny mocných činitelů. Zastánci konspiračních teorií obvykle tvrdí, že touto skupinou jsou vlády, tajné služby, mocné korporace nebo mezinárodní organizace, tajné spolky, představitelé určitých národů či náboženství nebo i mimozemské civilizace.

Linky na jiné informační zdroje

Najít heslo Konspirační teorie ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Konspirační teorie ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Konspirační teorie ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít pojem Konspirační teorie ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Konspirační teorie ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít pojem Konspirační teorie ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Konspirační teorie například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Google překladači.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Konspirační teorie? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Konspirační teorie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Konspirační teorie, odpověď na dotaz co je to Konspirační teorie?. Víte např. kdo to je Stájník? Znáte a víte kdo je Pavel Helebrand? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Radíme vám proto hledat slovo Konspirační teorie i v jiné části webu než je kategorie politika. Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Píše se správně pýr nebo pír? A co to vůbec je? Pokud nevíte, podívejte se na stránku sem.