Co je to?
Definice odborného termínu, slova Charta 77. Co znamená pojem Charta 77 z kategorie Politika?

Co je Charta 77?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Charta 77

Charta 77 je pojmenování neformální občanské iniciativy, zaměřené na kritiku nedodržení lidských a občanských práv státem a politickou mocí. K dodržování těchto práv byla ČSSR zavázána podpisem Závěrečného aktu Konference o bezpečnosti a spolupráci v Helsinkách. Název si tato iniciativa zvolila podle dokumentu, ve kterém uvedla své prohlášení.
Charta 77 byla aktivní od roku 1977 do roku 1992. Jejími signatáři byli významné osobnosti kultury, vědy i společenského života. Autoři chtěli být anonymní, patřili k nim např. Václav Havel nebo Pavel Kohout.


Co je to Charta 77? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Charta 77. Co znamená pojem Charta 77 z kategorie Politika?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Charta 77 sdílet s kolegy na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Charta 77 patří do sekce politika

Klíčová slova: co to je, význam slova, slovo, odborné názvosloví, informace, terminus technicus, pojem, vysvětlení, názvosloví, význam, politika, co je to Charta 77?, lexikon, politika, synonymum, Charta 77, terminologie, wiki


Pojem Charta 77 je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Charta 77? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Charta 77 byla neformální československá občanská iniciativa, která kritizovala „politickou a státní moc“ za nedodržování lidských a občanských práv, k jejichž dodržování se ČSSR zavázala při podpisu Závěrečného aktu Konference o bezpečnosti a spolupráci v Evropě (KBSE) v Helsinkách. Iniciativa působila v letech 1977 až 1992. Dokument (Charta 77) je pojmenován podle data z 1. ledna 1977.

Více informací o slovu Charta 77 doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat heslo Charta 77 ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat slovo Charta 77 ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Charta 77 ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Charta 77 ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít pojem Charta 77 ve fulltextu Seznam.cz

Najít termín Charta 77 na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Charta 77 například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v metavyhledávači Info.com, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Výběr z náhodných odborných pojmů, hesel, termínů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co znamená Charta 77? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Charta 77? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Charta 77, odpověď na dotaz co je to Charta 77?. Víte např. kdo to je Tom Waits? Znáte a víte kdo je Veronika Jeníková? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Charta 77 i v jiné sekci než je kategorie politika. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Náš tip. Seznam textových blahopřání ke sňatku, k výročí nebo k narozeninám.