Co je to?
Odborný výraz, definice slova Buržoazie. Co znamená pojem Buržoazie z kategorie Politika?

Co je Buržoazie?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Buržoazie

Buržoazie ve svém nejpůvodnějším významu označuje měšťany, měšťanstvo čili sociální skupinu obyvatelů měst s plnými právy. Buržoazie vznikla již ve středověku a patřili do ní pouze ti lidé, kteří ve městě trvale žili a vlastnili tam dům a pozemky.
V době Francouzské revoluce se buržoazie dostala do parlamentu. Protože nižší stavy se proti této sociální skupině museli obtížně domáhat práv, stal se tento pojem označením pro bohatém a později i pro tzv. třídní nepřátele.


Co je to Buržoazie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Buržoazie. Co znamená pojem Buržoazie z kategorie Politika?

Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Sepsáno redaktory Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Buržoazie se nachází v sekci politika

Klíčová slova: lexikon, definice, wiki, synonymum, co to je, slovo, názvosloví, odborné názvosloví, vysvětlení, slovník, informace, terminologie, definice pojmu, význam slova, pojem, přesný význam, politika, co je to Buržoazie?


Pojem Buržoazie je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Buržoazie? Výraz, definice slova z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Měšťanstvo či buržoazie (z franc. bourgeoisie) je označení sociální vrstvy měšťanů čili plnoprávných obyvatel měst.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít termín Buržoazie ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Buržoazie ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít Buržoazie na Google.cz

Hledat heslo Buržoazie ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Buržoazie na Youtube

Najít heslo Buržoazie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Buržoazie například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Teď už znáte odpověď na otázku co je to Buržoazie? resp. co se skrývá pod slovem Buržoazie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Buržoazie, odpověď na dotaz co je to Buržoazie?. Víte např. kdo to je Jogín? Znáte a víte kdo je Joni Mitchell? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto termín Buržoazie hledat i v jiných kategoriích (než politika). K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.