Co je to?
Definice odborného termínu, slova Underground. Co znamená pojem Underground z kategorie Kultura?

Co je Underground?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Underground?

Underground je pojem převzatý z angličtiny. Doslovný překlad je podzemí, v běžném životě označuje skryté hnutí neoficiálního nebo i ilegálního charakteru. Jinde se underground používá pro označení kulturních hnutí, odlišných od hlavního proudu. S tímto označením se setkáváme hlavně v umění a v hudbě.
Underground však může znamenat i označení odboje z druhé světové války nebo jiný název pro kriminální podsvětí. U nás se pro underground používá i název druhá kultura.

Co je to Underground? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Underground. Co znamená pojem Underground z kategorie Kultura?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Sepsáno redaktory Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Underground? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Underground patří do sekce kultura

Klíčová slova: kultura, informace, vysvětlení, synonymum, termín, lexikon, co znamená, přesný význam, význam pojmu, názvosloví, pojem, terminologie, Underground, přesný výraz, význam slova, odborné názvosloví, odborný výraz, terminus technicus


Pojem Underground je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Underground? Definice výrazu, slova, termínu z Wikipedie

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Underground (anglicky podzemí) je výraz označující nějaké skryté, neoficiální až ilegální hnutí. Může jít např. o kriminální podsvětí nebo odboj během druhé světové války, v jiných jazycích se označení používá především pro kulturní, hudební a umělecká hnutí, subkultury a kontrakultury vymaňující se z hlavního proudu.

V českém prostředí se tímto termínem označuje především hnutí zvané také druhá kultura, jejímž vůdčím duchem byl český teoretik umění a básník Ivan Martin Jirous a nejvýraznějšími zástupci hudební skupiny The Plastic People of the Universe a DG 307.

Jiné doporučené zdroje informací

Najít výraz Underground ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Underground na Youtube

Zkusit najít termín Underground ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Underground ve Wikizdrojích

Hledat heslo Underground ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Underground ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Underground například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Teďka již bezesporu víte jaká je definice termínu Underground? resp. jaký je význam pojmu Underground? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Underground, odpověď na dotaz co je to Underground?. Víte např. kdo to je Tramp? Znáte a víte kdo je Jennifer Lawrence? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je kultura. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje známé i neznámé pojmy, zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.